Hyža opäť prezidentom SZB

NETKY.SK • 26 Apríl 2014, 17:28 • 2 min
Hyža opäť prezidentom SZB

BANSKÁ BYSTRICA - Za prezidenta Slovenského zväzu biatlonu opäť zvolili Jána Hyžu. Rozhodlo o tom valné zhromaždenie, ktoré sa v sobotu uskutočnilo v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

Ján Hyža sa uchádzal o post prezidenta ako jediný, ďalšieho kandidáta už na VZ nenavrhli, a tak voľba na jeho druhé funkčné obdobie bola len formalitou. Z 95 kandidátov dostal dôveru od 81 prítomných a bude viesť najúspešnejší zimný šport aj ďalšie štyri roky.
      

Prioritou Jána Hyžu zostáva skonsolidovať podmienky, v ktorých sa slovenský biatlon rozvíja. Valné zhromaždenie sa uskutočnilo len pár mesiacov po tom, čo zlato na ZOH v Soči obhájila v šprinte Anastasia Kuzminová. "Jej úspech najviac zarezonoval, no pripojili sme aj ďalšie cenné umiestenia, s perspektívou do budúcnosti," povedal Ján Hyža. "V predchádzajúcich štyroch rokoch u nás rástla chuť hlavne skvalitniť materiálnu základňu a nadviazali sme aj viacero kontaktov s významnými partnermi. Podľa mňa sme urobili dosť veľa na to, aby sme mohli byť spokojní s tým, čo sme vytvorili za štátne financie i sponzorské."
      

Jána Hyžu si zvolili delegáti SZB už pred štyrmi rokmi, keď vystriedal v kresle po ôsmich rokoch Juraja Sanitru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies