Hypotékárne úroky padajú, požičiavame si najlacnejšie v histórii

NETKY.SK • 27 Február 2015, 11:35 • 2 min
Hypotékárne úroky padajú, požičiavame si najlacnejšie v histórii

BRATISLAVA - Na začiatku roku 2014 sme si na bývanie požičiavali za takmer štvorpercentný úrok. Dnes je situácia iná. Úroky prelomili dno a padli na 2,7 percenta.

slovakia

left justify in out

Ľudia na Slovensku si tak berú rekordne najlacnejšie hypotéky za posledných desať rokov, informujú dnešné Hospodárske noviny. Vyplynulo to z údajov Národnej banky Slovenska.

 

"Je to historicky najnižšia sadzba," potvrdzuje trend vedúci oddelenia retailových úverov Slovenskej sporiteľne Igor Lehoťan. Analytik Next Finance Jiří Cihlář upozornil, že eurobanka na trh tlačí lacné peniaze, ktoré sa odrážajú aj na úročení.

 

Svoj podiel na zlacňovaní má aj fakt, že Slováci sú v porovnaní s inými štátmi stále málo zadlžení. Súčasné nízke sadzby nemusia byť konečné. Odborníci odhadujú, že hypotéky budú aj naďalej mierne klesať, píše denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies