Hygienici kontrolovali kúpaliská: Na týchto kúpaliskách sa môžete okúpať

NETKY.SK • 13 Jún 2014, 13:09 • 2 min
Hygienici kontrolovali kúpaliská: Na týchto kúpaliskách sa môžete okúpať

BRATISLAVA - Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave (RÚVZ BA) povolil prevádzku dvom prírodným, desiatim umelým a jednému biokúpalisku v Bratislavskom kraji, kvalitu vody ešte preverujú na kúpalisku Pezinok – Sever, MŠK Iskra v Petržalke či na Kuchajde

slovakia

left justify in out

Kúpanie úrad povolil na Zlatých pieskoch v Bratislave, Slnečných jazerách v Senci aj na biokúpalisku Borovica na Kamennom Mlyne. Voda vhodná na kúpanie je aj na kúpaliskách Iuventa, Delfín, Tehelné pole, Zbojnička Rača, Lamač, Rosnička, na kúpalisku v Malackách i Modre aj v Aquathermal Senec. Regionálny úrad ešte preveruje kúpaliská Pezinok – Sever a MŠK Iskra v Petržalke i prírodné kúpalisko Kuchajda. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava Katarína Nosálová.

 

Na Zlatých pieskoch, Vajnorských jazerách, v Ivanke pri Dunaji a na Slnečných jazerách v Senci i na Veľkom Draždiaku, Kuchajde, v Čunove, v Rusovciach – Candell, v Malých Levároch, Plaveckom Štvrtku a Nových Košariskách hygienici sledujú výskyt baktérie a črevných enterokokov i ďalšie ukazovatele podľa požiadaviek. „Výsledky doterajších analýz poukazujú na vyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie na prírodných i umelých kúpaliskách v Bratislavskom kraji a sú pripravené k začatiu prevádzky v rámci kúpacej sezóny 2014“ informovala Nosálová. 

 

Kvalitu vody na prírodných kúpaliskách zaradených do monitoringu či na tých s organizovanou rekreáciou budú hygienici kontrolovať každé dva týždne či podľa aktuálnej situácie. V lokalitách s neorganizovanou rekreáciou budú kvalitu vody na kúpanie kontrolovať 2 až 3-krát za sezónu alebo podľa aktuálnej situácie, bazény skontrolujú raz mesačne, vysvetlila Nosálová. 

Informácie o kúpaliskách a kvalite vody na kúpanie v Bratislavskom kraji sú uvedené a každý týždeň budú aktualizované na internetovej stránke Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava www.ruvzba.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies