Humanitárna pomoc sa začala dostávať aj do odľahlých oblastí Nepálu

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 10:09 • 2 min
Humanitárna pomoc sa začala dostávať aj do odľahlých oblastí Nepálu

KÁTHMANDU - Do odľahlých oblastí Nepálu zasiahnutých sobotňajším zemetrasením sa začala dostávať humanitárna pomoc, informoval dnes britský spravodajský web BBC.

slovakia

left justify in out

V Gorkhe, jednej z najhoršie postihnutých oblastí, sa zúfalí dedinčania snažia dostať do helikoptér privážajúcich pomoc a prosia o letecké prepravenie. Veľa ľudí v odľahlých regiónoch stále naliehavo potrebuje vodu a potraviny.

 

Humanitárne úsilie pokračuje najmä v oblasti údolia Káthmandu, ale podľa OSN sa okruh poskytovania pomoci rozšíril, aby zahŕňal aj oblasti, ako sú Dhading a Gorkha.

 

Vzhľadom na šírenie fám o nájdených otrasoch sa tisíce ľudí snažia dostať autobusmi z hlavného mesta. Vláda poskytuje dopravu zadarmo pre obyvateľov Káthmandu, ktorí sa chcú dostať do svojich domovských obcí. Na posilnenie spojov využila aj školské autobusy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies