Tím Miami Heat zvíťazil s deviatimi hráčmi v zostave a vytvoril ligový rekord v počte úspešných trestných hodov

NETKY.SK • 11 Január 2023, 11:15 • 2 min
Tím Miami Heat zvíťazil s deviatimi hráčmi v zostave a vytvoril ligový rekord v počte úspešných trestných hodov

MIAMI - Basketbalisti klubu Miami Heat zo zámorskej NBA zvíťazili v utorňajšom zápase nad Oklahomou City Thunder 112:111.

slovakia

left justify in out

Nastúpili len v 9-člennej zostave a počas duelu prišli o jedného vylúčeného hráča. Vytvorili však nový ligový rekord, keď premenili všetkých 40 trestných hodov. Prekonali zápis tímu Utah Jazz, ktorý 7. decembra 1982 v stretnutí proti Portlandu Trail Blazzers uspel pri všetkých 39 trestných hodoch.

"Taký bežný utorkový večer pre Miami Heat. Najlepšie sa cítime práve vtedy, keď všetci hráči túžia po víťazstve a idú za ním. S takýmto tímom sa stotožňujem a mám ho rád," povedal tréner Heat Erik Spoelstra. K triumfu najviac prispel Jimmy Butler, ktorý nazbieral 35 bodov. Premenil všetkých svojich 23 trestných hodov, čím vyrovnal druhý najlepší výkon histórie. Napodobnil aj zápis Dominiqueho Wilkinsa z roku 1992. Rekord NBA s 24 úspešnými trestnými hodmi v jednom zápase držia James Harden (Houston Rockets, 3. decembra 2019) a Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks, 17. mája 2011).

"Zvíťazili sme vďaka kolektívnemu výkonu, som na chalanov hrdý. Urobili sme pre to všetko. Vždy hovoríme o tom, ako dosiahnuť víťazstvo a toto je dobrý príklad," skonštatoval Butler. Tréner Spoelstra mal pre množstvo zranení v tíme k dispozícii len deviatich hráčov, no už v prvej štvrtine prišiel o vylúčeného Dewaynea Dedmona. Ten sa s koučom na striedačke pohádal a potom od zlosti vyhodil na palubovku masážnu pištoľ. Rozhodcovia ho vylúčili za nešportové správanie. "Všetci sme búrliváci, toto bolo nešťastné. Všetko predtým bolo obrazom nášho tímu, ale ten záver bol neprijateľný," uviedol Spoelstra.

Tímu Miami Heat chýbali pre zdravotné problémy členovia základnej zostavy Tyler Herro, Bam Adebayo, Kyle Lowry a Caleb Martin, ako aj náhradníci Duncan Robinson, Omer Yurtseven a Nikola Jovič. Po vylúčení Dedmona využil tréner do konca zápasu iba siedmich hráčov, no aj v oslabení sa podarilo im zvíťaziť a vytvoriť spomenutý rekord v počte úspešných trestných hodov. "Patrí im za to uznanie, je to pôsobivé," vyzdvihol svojich súperov tréner Oklahomy Mark Daigneault.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies