Bitcoin je v ohrození závažného kolapsu?

NETKY.SK • 15 Február 2023, 09:08 • 2 min
Bitcoin je v ohrození závažného kolapsu?

Bitcoin, najväčšia kryptomena na svete, sa stala veľmi obľúbenou medzi investormi. Toto obdobie prosperity a rastu však môže byť podľa zdrojov z Bloombergu ohrozené.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre Bloomberg Mike McGlone vyslovil obavy o bitcoin a naznačil, že kryptomeny by mohli byť vystavené vážnym rizikám.

McGlone tvrdí, že hlavným problémom s bitcoinom je jeho extrémna nestabilita. Bitcoin v nedávnej dobe prekonal historické maximá v hodnote, ktoré dosiahli až 64 000 dolárov za mincu. V januári 2022 však jeho hodnota rapídne klesla až o 40%, čo naznačuje, že kryptomena je výrazne nestabilná.

 

McGlone ďalej upozorňuje na fakt, že bitcoin nie je pod kontrolou a reguláciou žiadnej centrálnej banky, čo môže znamenať, že bitcoin bude vystavený rizikám a výkyvom trhu, ktoré môžu byť zvlášť škodlivé pre investorov.

 

McGlone taktiež hovorí o tom, že bitcoin je často používaný na činnosti, ktoré môžu byť považované za nelegálne, vrátane obchodovania s drogami a zbrane. Tento fakt môže viesť k prísnym reguláciám kryptomeny, čo môže ďalej ovplyvniť jej hodnotu.

Okrem toho existuje aj veľké riziko, že sa bitcoin stane obetou hackerov. Kryptomeny sú v podstate virtuálne peniaze a hackeri často útočia na kryptomenové burzy a kradnú veľké množstvá digitálnych peňazí. Tieto útoky môžu mať vážne dôsledky na hodnotu kryptomeny a dôveru investorov.

 

Zatiaľ čo je pravda, že bitcoin má svoje riziká, existujú aj mnohé pozitíva, ktoré nemožno ignorovať. Bitcoin môže byť vynikajúcou investíciou pre tých, ktorí si želajú diverzifikovať svoj portfólio a zvýšiť svoju finančnú slobodu.

 

Originálny článok v angličtine si môžete prečítať tu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies