Hulk bol terčom rasizmu, Villas-Boas sa ho zastal

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 16:45 • 2 min
Hulk bol terčom rasizmu, Villas-Boas sa ho zastal

PETROHRAD - V nedeľňajšom stretnutí 19. kola najvyššej ruskej futbalovej súťaže medzi domácim Torpedom Moskva a Zenitom Petrohrad (1:1) sa stal terčom rasistických pokrikov brazílsky útočník hostí Hulk, ktorý v 35. min z priameho kopu otvoril skóre predmetného duelu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný Givanildo Vieira de Sousa po svojom góle otočil ucho smerom k sektoru domácich fanúšikov a poslal im aj pár bozkov. Tréner Zenitu André Villas-Boas označil správanie priaznivcov Torpeda za hanbu pre futbal.

 


 

"Keď naši fanúšikovia vybehli na ihrisko, prísny trest nás neminul. Oveľa horšie bolo to, čo sa udialo v nedeľu. Je to zahanbujúce pre futbal a nemalo by sa to stávať," povedal 37-ročný portugalský kouč. "Takéto správanie je nepochopiteľné, neakceptovateľné a nevysvetliteľné," uviedol na fc-zenit.ru Hulk. Ten sa s problémom rasizmu v Rusku nestretol prvýkrát. Po septembrovom zápase v Petrohrade dostali dištanc na jeden vonkajší výjazd priaznivci iného moskovského klubu Spartak. "Nejde o moju prvú skúsenosť s neznášanlivosťou, zakaždým žiadam o rešpekt pre každého jedného hráča. Napriek prípadom rasizmu sa spoločne s celým tímom sústredím výlučne na futbal," citoval Hulka server eurosport.yahoo.com.

 

Fanúšikovia Torpeda sa pomaly stávajú rasistickými recidivistami. V septembri hanlivo pokrikovali na obrancu Dinama Moskva Christophera Sambu, následne dostali zákaz zúčastniť sa na jednom zápase. V novembri ich obeťami boli hráči tmavej pleti FK Rostov, Torpedo odohralo ďalšie tri domáce duely na čiastočne uzavretom štadióne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies