Huet spoludržiteľom rekordu, v reprezentácii chce pokračovať

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 13:08 • 2 min
Huet spoludržiteľom rekordu, v reprezentácii chce pokračovať

PRAHA - Je to už 18 rokov od momentu, keď francúzsky hokejový brankár Cristobal Huet debutoval na majstrovstvách sveta. Šampionát v Česku absolvuje ako spoludržiteľ rekordu, ktorý drží s Američanom Timom Thomasom. Spoločne majú najdlhšiu kariéru na svetových šampionátoch IIHF.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdeväťročný gólman chce v kariére pokračovať ešte sezónu-dve. Zmluvu s HC Lausanne má na dva roky, rovnaký čas by sa rád venoval aj reprezentácii. Krajinu galského kohúta však čakajú náročné záchranárske práce, v tabuľke A-skupiny má tri body rovnako ako poslední Rakúšania.
     

"Som rád, že ma telo poslúcha a že môžem pokračovať v kariére. Ťažko sa mi reprezentácii povie nie. Vždy je to potešenie, navyše sa nám v uplynulých rokoch darilo. Držíme sa v najvyššej kategórii a tam chceme aj zostať," povedal Huet. Skúsený brankár navždy zostane prvým Francúzom, ktorý vyhral Stanleyho pohár. V sezóne 2009/10 sa z neho tešil ako člen mužstva Chicago Blackhawks. "Zobrali sme ho na Eiffelovu vežu. Bolo to skvelé. Trofej a veža, dve dámy vedľa seba," zaspomínal si Huet, ktorý prvý zápas v národnom tíme odohral ako 21-ročný vo Fínsku 1997.
     

Spolu s útočníkom Philippom Bozonom boli prvými zástupcami francúzskeho hokeja v profilige, až po nich nasledovali mená ako Staphane Da Costa, Antoine Roussel alebo Pierre-Edouard Bellemare. "Pre mňa bol ten prvý Bozon, potom som bol ja, nasledovali ďalší. Je dôležité najmä pre deti, aby mali ku komu vzhliadať a vedeli, že môžu dosiahnuť aj navyššiu úroveň," dodal Huet.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies