Hudobný inštitút Univerzity v Adelaide pomenovali po Sii

NETKY.SK • 31 Marec 2016, 15:39 • 2 min
Hudobný inštitút Univerzity v Adelaide pomenovali po Sii

BRATISLAVA - Austrálska speváčka Sia prepožičala svoje meno hudobnému inštitútu univerzity v jej rodnom meste Adelaide. Nové centrum s názvom The Sia Furler Institute for Contemporary Music and Media by malo vychovávať budúcich spevákov, hercov a pracovníkov v oblasti digitálnych médií.

slovakia

left justify in out

"Sia sa stala inšpiráciou mladých umelcov po celom svete a to je ten talent, ktorý sa snažíme vypestovať prostredníctvom našej novej inštitúcie," povedal Graeme Koehne, riaditeľ Elder Conservatorium of Music, ktoré je taktiež súčasťou univerzity. Prodekan Warren Bebbington sa zas vyjadril, že nové centrum Siu považuje za jednu z najslávnejších austrálskych umelcov a chceli by vytvoriť prostredie, v ktorom by súčasná hudba a médiá spoločne prekvitali. Samotná interpretka poctu od univerzity označila ako veľmi vzrušujúcu. "Chcela by som poďakovať Univerzite v Adelaide," odkázala z Los Angeles.

 

Štyridsaťročná Sia Kate Isobelle Furler debutovala v roku 1997 albumom OnlySee, po ktorom nasledovali nahrávky Healing Is Difficult (2001), Colour The Small One (2004), Some People Have Real Problems (2008), We Are Born (2010), 1000 Forms Of Fear (2014) a This Is Acting (2016). Speváčka často spolupracuje aj s inými interpretmi. S Davidom Guettom sa podieľala na skladbe Titanium a s rapperom Flo Ridom na piesni Wild Ones. Pomáhala napísať niekoľko skladieb pre Christinu Aguileru alebo zložiť hit Diamonds speváčky Rihanny. Sia v minulosti spolupracovala aj s duom Zero 7 či hudobníkom Beckom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies