Hudobné predmety Ringa Starra budú na predaj

NETKY.SK • 22 November 2015, 10:49 • 2 min
Hudobné predmety Ringa Starra budú na predaj

BRATISLAVA - Anglický hudobník Ringo Starr sa rozhodol vydražiť niektoré zo svojich osobných a hudobných predmetov. Sedemdesiatpäťročný bývalý člen The Beatles ponúkne počas dražby v kalifornskom aukčnom dome Julien's Auctions viaceré vzácne kúsky.

slovakia

left justify in out

Fanúšičky a fanúšikovia Starra či formácie The Beatles si budú môcť kúpiť hudobníkove bicie z roku 1963 či gitaru, ktorú mu venoval John Lennon. Odhaduje sa, že za bicie môže záujemkyňa či záujemca zaplatiť 300-tisíc až 500-tisíc dolárov (v prepočte približne 281-tisíc až 468-tisíc eur). Cena gitary, na ktorej Lennon hral počas vianočných koncertov formácie v rokoch 1964 a 1965, sa môže vyšplhať až na 600-tisíc až 800-tisíc dolárov (v prepočte zhruba 561-tisíc až 749-tisíc eur). Aukcia s názvom The Property From The Collection of Ringo Starr and Barbara Bach (Majetok zo zbierky Ringa Starra a Barbary Bach, pozn. SITA) sa uskutoční v dňoch 4. - 5. decembra 2016.


Ringo Starr, vlastným menom Richard Starkey Jr., pôsobil v začiatkoch kariéry v kapele Rory Storm and the Hurricanes. V roku 1962 sa stal členom The Beatles, ku ktorým patrili aj John Lennon, Paul McCartney a George Harrison. Po rozpade skupiny v roku 1970 sa vydal na sólovú dráhu. Ešte v tom istom roku uviedli na trh jeho prvé dve sólové štúdiovky - Sentimental Journey a Beaucoups Of Blues. Počas svojej sólo kariéry nahral zatiaľ 18 štúdioviek, pričom poslednú s názvom Postcards From Paradise vydal 31. marca tohto roka.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies