HRW: V Egypte došlo ku 42 útokom na kresťanov a ich majetok

NETKY.SK • 22 August 2013, 14:13 • 2 min
HRW: V Egypte došlo ku 42 útokom na kresťanov a ich majetok

KÁHIRA - Útoky na 42 kostolov a desiatky kresťanských inštitúcií a škôl, ako aj na obytné domy a obchodné prevádzky vo vlastníctve kresťanov zaznamenala v Egypte ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v prebiehajúcej zastrašovacej kampani, ktorú pravdepodobne vedú prívrženci zvrhnutého prezidenta Muhammada Mursího. Oznámila to dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Vo svojej novej správe HRW tvrdí, že úrady sú buď neprítomné, alebo nezasahujú, ak sú kostoly a majetok terčom útoku.  Kampaň sa začala 14. augusta, keď polícia v Káhire násilne rozohnala dva tábory prívržencov zosadeného prezidenta Mursího. Zásah polície vyvolal celoštátne násilnosti, pri ktorých prišli o život stovky ľudí a ďalšie tisíce utrpeli zranenia.

Podľa aktivistov sa väčšina útokov proti kresťanom odohrala v južnej časti krajiny. Zahynuli pri nich najmenej traja kresťania a jeden moslim.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies