Hromadne znásilnené dievča sa na protest proti postupu pakistanskej polície podpálilo

NETKY.SK • 14 Marec 2014, 13:54 • 2 min
Hromadne znásilnené dievča  sa na protest proti postupu pakistanskej polície podpálilo

MULTÁN - V Pakistane zomrela dnes 17-ročná Amina Bibi, ktorá sa upálila na protest proti policajnej správe vedúcej k prepusteniu hlavného podozrivého v prípade jej hromadného znásilnenia. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Vysokoškoláčka Amina sa vo štvrtok poliala benzínom a podpálila pred policajnou stanicou v meste Muzaffargarh vo východopakistanskej provincii Pandžáb.
      

Rozhodnutie polície prepustiť hlavného podozrivého v prípade Amininho znásilnenia bolo na ňu priveľa, povedal brat mŕtveho dievčaťa. "Mala depresie už z toho, čo prežila, ale keď prepustili obvineného, stratila všetku nádej v spravodlivosť a zapálila sa," dodal Aminin brat.
      

Aminu 5. januára znásilnila skupina piatich mužov, keď sa vracala domov zo školy. "Bol som 5. januára s ňou, keď ju tých päť mužov pod hrozbou zastrelenia unieslo, ale nemohol som nič robiť, lebo boli ozbrojení," povedal brat obete.
      

Miestna polícia uviedla, že po smrti dievčaťa prípad znovu otvorí. "Zdá sa, že prípad nebol riadne vyšetrený," uviedol vysokopostavený predstaviteľ polície v štáte Pandžáb. "Policajta, ktorý prípad vyšetroval sme postavili mimo službu a momentálne je vo vyšetrovacej väzbe," povedal pre agentúru Reuters predstaviteľ pandžábskej polície.
      

Znásilnenia a iné formy sexuálne motivovaných útokov či prípady domáceho násilia sú v hlboko konzervatívnom Pakistane pomerne rozšírené, ale takéto prejavy zúfalstva zneužívaných žien nebývajú časté.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies