Hotely na Liptove majú silvestrovské pobyty takmer vypredané

NETKY.SK • 30 Október 2015, 10:11 • 2 min
Hotely na Liptove majú silvestrovské pobyty takmer vypredané

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Viacero ubytovacích zariadení na Liptove hlási na Silvestra už takmer vypredané kapacity.

slovakia

left justify in out

„Silvestrovský týždeň je z hľadiska záujmu turistov suverénne na čele rebríčka. Niektoré ubytovacie zariadenia prijímajú objednávky rok dopredu,“ uviedla pre agentúru SITA riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.


Na klientelu spoza východných hraníc sa opäť spoliehajú aj v Demänovskej doline, odkiaľ hlásia takmer 90-percentnú obsadenosť silvestrovských pobytov. „V porovnaní s minulým rokom evidujeme vyšší záujem o pobyty na všetky zimné mesiace. Dôvodom je nielen vydarená vlaňajšia sezóna, ale aj fakt, že stredisko Jasná Nízke Tatry bude v marci dejiskom Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní,“ prezrádza Vladimíra Klaučová z marketingového oddelenia Wellness Hotela Chopok.


Niektoré hotely pri obsadzovaní svojich kapacít ťažia zo širokej ponuky služieb v samotnom zariadení a aj jeho okolí. V mnohých prípadoch si tak hostia vďaka obchodom a požičovniam už nemusia lámať hlavu s kúpou lyžiarskeho výstroja a na hory im stačí prísť naľahko.


Podľa Bartkovej Liptov dokáže garantovať kvalitné lyžiarske podmienky, a to aj napriek vrtochom počasia. Vďaka tomu sa darí aj menším a vzdialenejším zariadeniam od lyžiarskych stredísk Jasná a Malinô Brdo. Vysoký záujem o pobyty na prelome rokov zaznamenávajú aj na Lúčkach. Tamojším kúpeľom prichádza na chuť stále viac návštevníkov z Ruska, Bieloruska a Litvy, ktorí si obľúbili najmä kombináciu lyžovania so špičkovými liečebnými procedúrami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies