Hostely v Nemecku ponúkajú utečencom ubytovanie, mestá požadujú výstavbu bytov

NETKY.SK • 4 September 2015, 16:53 • 2 min
Hostely v Nemecku ponúkajú utečencom ubytovanie, mestá požadujú výstavbu bytov

BERLÍN - Združenie nemeckých hostelov pre mládež v severonemeckej spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko dnes vyhlásilo, že počas nadchádzajúcej zimy ponúkne ubytovanie 1550 utečencom, a to v rámci snahy krajiny zvládnuť migračnú krízu.

slovakia

left justify in out

Združenie uviedlo, že utečencom ponúkla vyhrievané ubytovanie na zimu desiatka tamojších hostelov, ktoré by za normálnych okolností v tomto období už neboli otvorené. Predstaviteľka združenia Karen Loehnertová povedala, že je to podľa nej lepšia možnosť než ubytovávať utečencov v stanoch.

 

Susedná spolková krajina Dolné Sasko dnes vyhlásila, že autobusmi prevezie 500 migrantov do tábora v prístave Cuxhaven pri Severnom mori, čo by mohlo taktiež pomôcť preľudnenej oblasti.

 

Nemecká vláda nedávno zverejnila prognózu, podľa ktorej v tomto roku očakáva krajina na svojom území až 800.000 žiadateľov o azyl, čo predstavuje približne jedno percento nemeckej populácie.

 

Nemecké združenie miest a obcí sa v súvislosti s prílevom zasadzuje o výstavbu obytných budov, ktoré by zaistili ľuďom v núdzi dostatočné množstvo prístreškov. Jeho prezidentka Eva Lohseová pre denník Rheinische Post uviedla, že počet potrebných bytových jednotiek vyčíslili na 300.000 vrátane približne 30.000 až 40.000 s veľmi nízkym nájomným, ktoré by boli čiastočne dotované štátom.

 

Nemecko dúfa, že obrovskému počtu prichádzajúcich migrantov sa podarí rozptýliť do miest v celej krajine a utečencov zároveň vyzýva, aby sa snažili o integráciu s miestnym obyvateľstvom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies