Hossa si po troch rokoch užíva "predĺženú" letnú dovolenku a prípravu

NETKY.SK • 17 Júl 2011, 23:00 • 2 min
Hossa si po troch rokoch užíva "predĺženú" letnú dovolenku a prípravu

Hossa si po troch rokoch užíva "predĺženú" letnú dovolenku a prípravu

slovakia

left justify in out

img

Už na ten pocit takmer zabudol. Hviezdny slovenský hokejista Marián Hossa si po troch letných prestávkach skrátených kvôli účasti vo finále Stanleyho pohára, mohol tento rok dožičiť dlhšiu dovolenku aj individuálnu prípravu. A krídelník Chicaga Blackhawks si to na Slovensku aj náležite užil.
      "Nie som na to vôbec zvyknutý," povedal Hossa na predsezónnom zraze s médiami v hoteli Chicago. "Zvyčajne to trvá dva mesiace a už sa musím opäť vrátiť k hokeju. Napokon, takto som čas na dlhšiu prípravu s letným programom. Sú to príjemné pocity po troch rokoch."
      Zámorský denník Chicago Tribune si všimol pozoruhodnú sériu Hossu, ktorú prerušil až v tejto sezóne, keď jastraby vypadli už v 1. kole play-off. Slovenský útočník totiž v predchádzajúcich troch ročníkoch v dresoch Pittsburgu Penguins (2007/2008), Detroitu Red Wings (2008/2009) a Chicaga (víťaz 2009/2010) odohral vždy minimálne 20 stretnutí v nadstavbovej časti. Svoj profesionálny džob tak musel vykonávať až do júna.
      "V posledných troch rokoch som jednoducho nemal toľko času na prípravu a naberanie energie pred novou sezónou. Teraz som si oddýchol lepšie a myslím, že aj celé telo sa lepšie zregenerovalo," povedal Hossa, ktorý v minulej sezóne absentoval v 17 dueloch. Teraz verí, že sa situácia nebude opakovať. "Keď je telo lepšie pripravené na sezónu, tak ste odolnejší. Teším sa, že odohrám 82 stretnutí, v ktorých ukážem, čo na ľade dokážem."
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies