Hossa: Na defenzívu Kings musíme použiť našu rýchlosť

NETKY.SK • 1 Jún 2013, 09:59 • 2 min
Hossa: Na defenzívu Kings musíme použiť našu rýchlosť

CHICAGO - Marián Hossa očakáva, že proti Los Angeles Kings vo finálovej sérii Západnej konferencii NHL budú mať hokejisti Chicaga Blackhawks ešte menej voľného priestoru ako proti Detroitu Red Wings. Podľa slovenského útočníka by na poctivú defenzívu obhajcu trofeje mala platiť rýchlosť hráčov Chicaga.

slovakia

left justify in out

Blackhawks postúpili do konferenčného finále cez "červené krídla" až po siedmich dueloch, pričom v tom poslednom zvíťazili 2:1 po predĺžení. "V zápasoch s Red Wings tam bolo trochu voľného priestoru, ale proti Kings tam toho bude zasa o čosi menej," povedal Hossa pre denník Chicago Sun-Times. "Hrajú fyzicky náročný hokej. My zasa preferujeme rýchlu hru, pričom vieme, ako ich môžme zdolať. Musíme však pri tom využiť svoju rýchlosť." 

Chicago malo v skrátenej základnej časti NHL druhú najlepšiu ofenzívu s priemerom 3,1 gólu na zápas. S Hossom, Jonathanom Toewsom, Patrickom Kaneom, Patrickom Sharpom a Duncanom Keithom majú Blackhawks dostatok ofenzívnej kvality. Lenže San Jose malo ofenzívny potenciál rovnako, ale Kings ich zastavili svojim ťažkým defenzívnym štýlom, ktorý bol podopretý brilantným výkonom brankára Jonathana Quicka. Ten dostal v siedmich stretnutiach len desať gólov. "Očakávame dôrazné napadanie a tvrdú hru proti nám," poznamenal tréner Blackhawks Joel Quenneville. "Budeme sa snažiť vyrovnať súperovi aj po kondičnej a fyzickej stránke."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies