Horskí záchranári pomáhali vyčerpaným turistom pod Chabencom

NETKY.SK • 17 Október 2015, 13:08 • 2 min
Horskí záchranári pomáhali vyčerpaným turistom pod Chabencom

BREZNO - Horskí záchranári pomáhali vyčerpaným turistom pod Chabencom.

slovakia

left justify in out

Maďarský manželský pár ich požiadal o pomoc v piatok 16.10. v podvečerných hodinách. Turisti smerovali z Čertovice cez Chopok po červenom turistickom značení smerom na Chabenec, keď ich počas túry zastihla zmena počasia v podobe silného dažďa, vetra a slabej viditeľnosti.

 

"Po niekoľkých hodinách chôdze už boli úplne vyčerpaní a podchladení, preto z oblasti medzi Kotliskami a Chabencom požiadali o pomoc záchranárov Horskej záchrannej služby (HZS) z Oblastného strediska Nízke Tatry," informovali z HZS.

 

Záchranári, ktorí odišli vyčerpaným turistom na pomoc z južnej strany, vyšli pomocou terénneho auta až k útulni Ďurková, odkiaľ pokračovali pešo k turistom. Na pomoc postihnutým odišla aj skupina záchranárov HZS zo severu. Muž a žena vo veku 43 a 50 rokov boli úspešne lokalizovaní a s pomocou záchranárov HZS zišli do útulne Ďurková, kde im poskytli teplé tekutiny, jedlo a suché oblečenie. Po zlepšení zdravotného stavu a po oddychu sa turisti rozhodli, že zostanú v útulni a ráno začnú samostatne zostupovať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies