Hororová nehoda v IndyCar: Alešin leží vo vážnom stave v nemocnici!

NETKY.SK • 30 August 2014, 10:27 • 2 min
Hororová nehoda v IndyCar: Alešin leží vo vážnom stave v nemocnici!

FONTANA - Piatkový tréning na finálové preteky motoristickej série IndyCar v kalifornskom meste Fontana poznačila hrôzostrašná nehoda Michaila Alešina.

slovakia

left justify in out

Ruský jazdec vo štvrtej zákrute nezvládol riadenie, po kolízii s vozidlom Charlieho Kimballa vyletel do vzduchu a odhodilo ho do ochrannej bariéry. Jeho auto sa po niekoľkých kotrmelcoch ocitlo späť na trati, kde do neho vzápätí vrazili ďalší pretekári. Celý okruh bol po havárii posiaty troskami Alešinovho vozidla.
      

Alešin bol pri vedomí, keď ho vyťahovali zo zdemolovaného automobilu. Okamžite ho naložili do sanitky a následne letecky transportovali do nemocnice. Podľa agentúry AP je jeho stav vážny, ale stabilizovaný. Nováčik v seriáli, ktorý jazdí za tím Sama Schmidta, má fraktúru kľúčnej kosti a zlomených niekoľko rebier, okrem toho utrpel otras mozgu a viaceré ďalšie poranenia v oblasti hrudníka. Ďalší účastník nehody Kimball vyliezol zo zničeného auta bez vážnejšieho zranenia.
      

Dvadsaťsedemročný Alešin je prvým ruským jazdcom v histórii, ktorý súťaží v sérii IndyCar. V priebežnom poradí seriálu figuruje na 15. mieste, v sezóne sa sedemkrát ocitol v najlepšej desiatke. Najlepší výsledok dosiahol v máji v Indianapolise, kde skončil piaty. Jednu nehodu zažil Alešin už v Toronte, keď narazil do vozidla bývalého pilota F1 Juana Pabla Montoyu, vtedy sa však havária obišla bez zranenia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies