Hollande priznal, že v roku 2011 mu operovali prostatu

NETKY.SK • 4 December 2013, 15:54 • 2 min
Hollande priznal, že v roku 2011 mu operovali prostatu

PARÍŽ - Francúzsky prezident François Hollande v stredu potvrdil, že vo februári 2011 podstúpil v nemocnici zákrok po tom, ako mu diagnostikovali nezhubné zväčšenie prostaty.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia Elyzejského paláca socialistický politik približne rok pred svojím zvolením do funkcie hlavy štátu strávil "niekoľko dní" na urologickom oddelení Cochinovej nemocnice v Paríži v súvislosti s "benígnou prostatickou hypertrofiou", čo je u starších mužov bežné ochorenie. Hollandova kancelária dodáva, že ďalšia liečba po operácii nebola potrebná.

Zdravotný stav prezidenta je vo Francúzsku citlivou témou, čo sa prejavilo u viacerých Hollandových predchodcov. Georges Pompidou počas úradovania zatajoval, že trpí rakovinou, ktorej nakoniec v roku 1974 podľahol. François Mitterrand takisto niekoľko rokov nehovoril o rakovine prostaty, zatiaľ čo jeho nástupca Jacques Chirac v roku 2005 utrpel porážku. Hollandova kancelária však tvrdí, že od jeho nástupu do funkcie v máji 2012 už zverejnil výsledky dvoch zdravotných prehliadok. Najnovšie vyhlásenie prichádza tesne po skončení tohtoročného Movembra, čo je charitatívna kampaň zameraná na prevenciu rakoviny prostaty, v rámci ktorej si muži nechávajú na znak solidarity narásť fúzy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies