Hollande ponúka investorom stabilnejší daňový systém

NETKY.SK • 18 Február 2014, 09:40 • 2 min
Hollande ponúka investorom stabilnejší daňový systém

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande v pondelok vyzval lídrov zahraničných spoločností, aby investovali vo Francúzsku. Prezident ponúka jednoduchšiu a stabilnejšiu daňovú politiku.

slovakia

left justify in out

Krajina chce týmto spôsobom prilákať zahraničné investície a pokúša sa takto zvýšiť hospodársky rast a tvorbu pracovných miest. Na stretnutí s 30 predstaviteľmi francúzskych divízií zahraničných firiem Hollande prisľúbil garancie, že dane spojené s investíciou nebudú neskôr rásť, hoci sa to v minulosti stávalo. Taktiež prisľúbil, že daň z pridanej hodnoty (DPH) a colné pravidlá pre tieto firmy budú známe v tomto roku.

O právnom základe plánovanej stabilizácie daňových pravidiel pre firmy francúzsky prezident nehovoril. "Cieľom je zabezpečiť stabilitu daňových štandardov a mechanizmov,“ povedal Hollande. "Viem, že Francúzsko má povesť komplikovanejšej krajiny, to sa potvrdilo aj pri našich rozhovoroch,“ doplnil. Francúzska vláda verí, že rast investícií smerujúcich z podnikateľského prostredia môže pomôcť francúzskej ekonomike, aby v tomto roku posilnila aspoň o 0,9 %. V minulom roku hospodárstvo krajiny stagnovalo. Zároveň dúfa, že aj mierny rast pomôže k zníženiu miery nezamestnanosti, ktorá je takmer 11 %. 

Francúzsko podľa Hollandea do roku 2020 pristúpi k harmonizácii daní so susednými krajinami, predovšetkým s Nemeckom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies