Hollande odmieta obvinenia, že pohŕda chudobnými

NETKY.SK • 11 September 2014, 13:53 • 2 min
Hollande odmieta obvinenia, že pohŕda chudobnými

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande sa v stredu prvýkrát vyjadril k obvineniam, ktoré sa na jeho adresu objavili v najnovšej knihe jeho bývalej partnerky Valerie Trierweilerovej.

slovakia

left justify in out

Tá o ňom okrem iného napísala, že napriek jeho deklarovanému sociálnemu cíteniu v skutočnosti pohŕda chudobnými Francúzmi a v súkromí o nich hovorí ako o "bezzubých".

 

"Počas všetkých funkcií, ktoré som zastával, som myslel jedine na pomáhanie a zastupovanie tých, ktorí trpia. Nikdy som nebol na strane mocných a aj keď nie som ich nepriateľom, viem, odkiaľ som prišiel," citujú Hollanda francúzske médiá. "Môj starý otec bol učiteľom a pochádzal z chudobnej dedinskej rodiny zo severného Francúzska," dodal prezident s tým, že obvinenia Trierweilerovej ho "zranili". 

 

Bývalá prvá dáma Francúzska vo svojej publikácii opisuje Hollanda ako "klamára" a "sukničkára". Jej 320-stranová kniha má názov Merci pour ce moment (Ďakujem za tú chvíľu). Hollanda jeho bývalá partnerka nešetrí a opisuje ho prevažne v negatívnom svetle. "Sám seba predstavoval ako muža, ktorý nemá rád bohatých," povedala Trierweilerová magazínu Paris Match o Hollandovej úspešnej prezidentskej kampani z roku 2012. "V skutočnosti prezident nemá rád chudobných. V súkromí ich tento muž-ľavičiar nazýva bezzubými a ešte sa teší, aký je vtipný," uviedla. 

 

Niekdajší prominentný pár sa rozišiel v januári, keď vyšiel najavo Hollandov pomer s francúzskou herečkou Julie Gayetovou. Francúzsky prezident je v súčasnosti najnepopulárnejším šéfom Elyzejského paláca za viac ako polstoročie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies