Holandskí vojaci chcú opäť nosiť uniformy cestou do práce a z práce

NETKY.SK • 2 Máj 2016, 18:06 • 2 min
Holandskí vojaci chcú opäť nosiť uniformy cestou do práce a z práce

AMSTERDAM - Príslušníci holandských ozbrojených síl vyzývajú vládu, aby mohli nosiť vojenské uniformy aj cestou do práce a z práce.

slovakia

left justify in out

Nosenie vojenských uniforiem mimo priestorov ozbrojených síl bolo zakázané v roku 2014 kvôli nebezpečenstvu teroristických útokov. Podľa dnešných informácií spravodajského servera DutchNews.nl dôstojníci a radoví vojaci holandskej armády tvrdia, že zákaz z roku 2014 je naopak v prospech možných teroristov a preto ho treba prehodnotiť.

 

"Neboli zaznamenané žiadne nové hrozby proti nám," uviedol, predseda združenia dôstojníkov GOV Ruud Vermeulen pre denník Algemeen Dagblad. Poukázal pritom na skutočnosť, že policajti a väzenskí dozorcovia chodia v uniformách aj mimo priestorov výkonu svojej služby. To isté podľa neho opäť žiadajú aj dôstojníci armády.

 

To, že vojaci na verejnosti prestali nosiť uniformy, podľa Vermeulena možno vnímať ako ústupok teroristom, ktorý poškodzuje česť ozbrojených síl. "Chceme ukázať, že ochrana občanov Holandska je súčasťou našej práce," zdôraznil.

 

Holandská ministerka obrany Jeanine Hennisová pre denník Telegraaf v tejto súvislosti uviedla, že jej rezort nemá v úmysle zmeniť svoj postoj k príslušnému zákonu spred dvoch rokov. Nespresnila však, či boli od vtedajšej zmeny zaznamenané nejaké nové hrozby voči členom ozbrojených síl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies