Holandská polícia zatkla údajného hlavného vykonávateľa vrážd pre mexický kartel

NETKY.SK • 4 Január 2014, 06:48 • 2 min
Holandská polícia zatkla údajného hlavného vykonávateľa vrážd pre mexický kartel

MEXIKO - Holandská polícia zadržala muža, ktorého úrady podozrievajú z vykonávania vrážd na objednávku pre vplyvný mexický drogový kartel Sinaloa.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa amerických bezpečnostných orgánov o tom informovala agentúra Associated Press.

Tridsaťtriročný José Rodrigo Arechiga Gamboa čelí v USA obvineniam v súvislosti s drogovou činnosťou. Holandské úrady informovali, že na amsterdamskom letisku Schiphol zatkli už v utorok mexického občana po tom, čo do krajiny prišiel na palube lietadla z juhoamerickej krajiny. Úrady neuviedli meno zadržaného, ale informovali, že k zatknutiu došlo na žiadosť amerických úradov. Muž je v súčasnosti v cele a očakáva sa jeho vydanie do USA.

 

Podľa médií je Arechiga spolu s ďalším mužom na čele skupiny nájomných vrahov nazvanej "Antrax". Arechiga podľa médií pracuje pre Ismaela Zambadu, ktorý spoločne s Joaquínom "El Chapom" Guzmánom šéfuje kartelu Sinaloa.

Úrady podozrievajú skupinu Antrax zo série vrážd vrátane popravy troch mužov, ktorí boli mučení, popravení a napokon zavesení z mosta v Mexiku v roku 2011.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies