Holandská polícia má novú kompetenciu: Bude môcť na ulici vyzliekať ľudí

NETKY.SK • 23 Január 2018, 11:49 • 2 min
Holandská polícia má novú kompetenciu: Bude môcť na ulici vyzliekať ľudí

Holanďania v značkovom oblečení sa odteraz budú mať na pozore.

slovakia

left justify in out

Holandská polícia dlhodobo bojuje s drogovou kriminalitou. Nakoľko je Rotterdam významným prístavným mestom, kam smerujú všetky lodné zásielky spoza oceánu, obchodovanie s drogami je neustále na vzostupe. Mieste orgány sa preto rozhodli bojovať s týmto problémom veľmi kontroverzným spôsobom.

 

Polícia začala preverovať značkové oblečenie všetkých podozrivých osôb v uliciach metropoly. Zaujímať sa majú najmä o pôvod jednotlivých kúskov, teda či pochádzajú z legálneho predaja a nejedná sa o napodobeniny, ale i to, odkiaľ mal majiteľ na ich zakúpenie peniaze. Veliteľ polície Frank Paauw dokonca vyhlásil "Budeme ich vyzliekať na ulici." 

 

Proti takémuto nariadeniu sa na verejnosti zdvihla vlna kritiky. Obyvatelia mesta to považujú za veľmi povrchné riešenie problému s drogovými gangami a navyše sa domnievajú, že by týmto spôsobom mohlo dochádzať aj k zvyšovaniu napätia medzi domácim obyvateľstvom a prisťahovalcami, pretože sa obávajú, že polícia bude z podobných činov častejšie podozrievať ľudí tmavšej pleti než belochov.

 

Program sa momentálne testuje, prebieha jeho skúšobná doba, v rámci ktorej by sa malo preukázať, či je takýto spôsob riešenia situácie efektívny. Hliadky v meste by mali spolupracovať aj so súdnym oddelením, ktoré bude posudzovať, či je potrebné oblečenie úplne zhabať. Centrom ich záujmu sú predovšetkým značky ako Gucci, Givenchy, Balenciaga alebo hodinky Rolex. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies