Kampaň Nikdy nie je neskoro! zdôrazní dôležitosť celoživotného vzdelávania

NETKY.SK • 12 Február 2023, 09:00 • 2 min
Kampaň Nikdy nie je neskoro! zdôrazní dôležitosť celoživotného vzdelávania

BRATISLAVA - Štátny inštitút odborného vzdelávania (ŠIOV) pripravuje kampaň Nikdy nie je neskoro! Jej cieľom je zdôrazniť dôležitosť celoživotného vzdelávania prostredníctvom výpovedí a inšpiratívnych príbehov ľudí, pre ktorých je učenie sa samozrejmosťou aj záľubou, ktorým vzdelávanie prinieslo do života zásadnú zmenu, aj tých, ktorí ho poskytujú – rôznymi formami a v rôznych prostrediach. TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

slovakia

left justify in out

Národný koordinátor Európskeho programu vzdelávania dospelých pôsobí na ŠIOV od roku 2018. Jednou z úloh aj snahou ŠIOV-u je podporovať politiky v oblasti vzdelávania dospelých, skúmať vybrané aspekty, prepájať aktérov, rozvíjať kapacity a spoluprácu v tejto oblasti vzdelávania. Kampaň ŠIOV je zároveň príspevkom k Európskemu roku zručností 2023, ktorý vyhlásila predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.

 

Na Slovensku bude úlohu koordinátora aktivít Európskeho roka zručností plniť rezort školstva prostredníctvom štátneho tajomníka pre inklúziu, národnostné školstvo a celoživotné vzdelávanie Stanislava Partilu. Na Slovensku je potrebný rozvoj vzdelávania dospelých najmä v súvislosti s nízkou účasťou aj ochotou dospelých vzdelávať sa, tvrdí ŠIOV. V roku 2021 bola účasť na Slovensku s hodnotou piatich percent jednou z troch najnižších v EÚ. Prostredníctvom kampane chce ŠIOV predstaviť desať dospelých, ktorí priblížia svoj pohľad na sústavnú potrebu zdokonaľovania svojich zručností alebo rozvoja zručností iných a na to, čo je pre nich hlavnou motiváciou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies