Holandská firma TNT Express zaznamenala vo 4.kvartáli stratu 148 mil.eur

NETKY.SK • 18 Február 2013, 14:00 • 2 min
Holandská firma TNT Express zaznamenala vo 4.kvartáli stratu 148 mil.eur

AMSTERDAM - Holandská zásielková spoločnosť TNT Express, ktorej prevzatie americkým koncernom United Parcel Service (UPS) v januári zablokovala Európska komisia (EK), zaznamenala vlani v poslednom kvartáli stratu. Spoločnosť uviedla, že má v úmysle predať svoje problémové divízie v Brazílii a Číne, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Čistá strata TNT Express v posledných troch mesiacoch 2012 dosiahla 148 miliónov eur oproti strate 173 miliónov eur v rovnakom období 2011. Tržby v medziročnom porovnaní stagnovali na úrovni 1,86 miliardy eur. Analytici v priemere predpovedali čistý zisk vo výške 32,2 milióna eur pri tržbách 1,886 miliardy eur. Akcia TNT Express po zverejnení výsledkov klesla o 1 % na 5,49 eura.

EK koncom januára podľa očakávania neschválila ponuku americkej zásielkovej spoločnosti UPS na prevzatie TNT Express. Americká spoločnosť podľa komisie neurobila dostatočné ústupky, ktoré by zabezpečili, že fúzia neohrozí konkurenčné prostredie a nepoškodí zákazníkov. UPS ponúkla, že predá prevádzky TNT v 15 krajinách, najmä v krajinách východnej Európy, pričom najväčšie šance na prevzatie týchto prevádzok by mala francúzska spoločnosť DPD. Podľa EK to však bolo málo.

Informovala o tom agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies