Hokejový šampionát prináša hotelierom aj špecifické požiadavky na stravovanie

NETKY.SK • 27 Január 2018, 13:50 • 2 min
Hokejový šampionát prináša hotelierom aj špecifické požiadavky na stravovanie

BRATISLAVA - Hokejový šampionát prináša špecifické požiadavky na stravovanie. Sú náročnejšie na zabezpečenie podľa požiadaviek organizátora. Povedal pre TASR generálny manažér Zväzu hotelov a reštaurácií (ZHR) SR Marek Harbuľák v súvislosti s pripravenosťou na svetový šampionát v roku 2019 v Bratislave a Košiciach a po skúsenostiach z majstrovstiev sveta v roku 2011.

slovakia

left justify in out

Dodal, že k tomu sa pridávajú požiadavky jednotlivých tímov a treba brať do úvahy aj rôzne časové rozpisy stravovania.

Hotelieri podľa neho majú dostatok skúseností z obdobných športových podujatí v Bratislave či Košiciach. "Každé takéto športové podujatie má svoje špecifiká. Tie sa dotýkajú najmä organizačného zabezpečenia národných tímov, pričom viaceré národné mužstvá, predovšetkým zámorské, organizujú pobyty aj pre rodinných príslušníkov hráčov," konštatoval Harbuľák s tým, že so šampionátom súvisia sprievodné podujatia. Ďalšou významnou skupinou návštevníkov sú rozhodcovia, delegáti národných organizácií, novinári a ďalší.

 

Samostatnou kategóriou sú fanúšikovia, rozdelenie krajín do skupín je v réžii organizátora a ten prihliada práve aj na fanúšikovský potenciál, uviedol. "Je pravdou, že návštevníci z okolitých krajín, napríklad z Českej republiky, prichádzajú vzhľadom na krátku vzdialenosť takpovediac na otočku," povedal Harbuľák.

 

Konštatoval, že tento segment je náročnejší, pretože záujem fanúšikov závisí od výsledkov a postupu krajín v turnaji. "Mnoho verných hokejových fanúšikov prichádza na celý turnaj, berú to ako súčasť svojej dovolenky," uzavrel s tým, že špecializované agentúry riešia dopyty s hoteliermi už od minulého roka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies