Hokejisti Slovana prehrali na ľade Traktoru Čeľabinsk

NETKY.SK • 5 Január 2014, 14:20 • 2 min
Hokejisti Slovana prehrali na ľade Traktoru Čeľabinsk

ČEĽABINSK - Traktor tak oplatil Slovanu prehru 5:6 z Bratislavy.

slovakia

left justify in out

- Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v nedeľňajšom stretnutí KHL na ľade ruského tímu Traktor Čeľabinsk 1:2. V druhom dueli v rámci štvorzápasového tripu inkasovali oba góly v druhej tretine, keď sa presadili Igor Valejev a Alexej Zavaruchin. V samom závere už iba skorigoval výsledok Branko Radivojevič.

Traktor tak oplatil Slovanu prehru 5:6 z Bratislavy. Zverenci trénera Rostislava Čadu po 40 odohratých zápasoch strácajú na poslednú ôsmu postupovú priečku v Západnej konferencii, ktorú si drží Jaroslavľ, stále desať bodov, keďže Lokomotiv v nedeľu prehral vo Vladivostoku 0:3.

Slovanisti počas série na klziskách mužstiev z Východnej konferencie zatiaľ ešte nebodovali, v piatok podľahli Metallurgu Magnitogorsk 2:6. Najbližšie sa stretnú s Neftechimikom Nižnekamsk (utorok 7. januára o 14.00), výjazd zakončia na ľade Salavatu Julajev Ufa (štvrtok 9. januára o 14.00).

Priebeh zápasu

Úvod stretnutia bol rozháraný, plný nepresností, oba tímy sa zameriavali najmä na pozorné bránenie vlastnej modrej čiary. Na konci 4. minúty iba faul Mojžíša zabránil lepšie zakončiť Bulisovi, českého obrancu vzápätí doplnil na trestnej lavici spoluhráč Sigalet, a tak sa musel Slovan brániť 101 sekúnd v trojici. Oslabenie zvládol, Kopřiva musel zasahovať len minimálne. Prvá tretina veľa hokejovej krásy nepriniesla, Slovan v nej síce prestrieľal protivníka 9:5, no pohrozil vážnejšie iba v 15. minúte, keď sa dostal do šance Bartovič, Garnett jeho pokus vyrazil.

Druhú tretinu otvorila príležitosť Mihálika, ktorý zblízka neprekonal domáceho brankára. Udrelo tak na opačnej strane, štvrtá formácia hostí prepadla v útoku, čo využili hráči Traktoru na rýchle prečíslenie a Valejev strelou spomedzi kruhov otvoril skóre - 1:0. Gól domácich povzbudil a tí potom na dlhšie zomkli slovanistov v ich obrannom pásme. Kopřiva zlikvidoval strely Kondratieva i Bulisa. Bratislavčania herný plán nemenili, naďalej sa sústredili najmä na defenzívu a čakali na prípadné brejky. V 32. minúte predviedol individuálnu akciu Mojžíš, obhodil si Chlystova, stroskotal však na Garnettovi. V 36. minúte kapitán Bartovič chybou pri rozohrávke posadil do samostatného úniku autora prvého gólu Valejeva, ten však mieril tesne mimo. Na konci dejstva však predsa len Slovan inkasoval, Zavaruchin jemne tečoval strelu Panova a Traktor viedol 2:0.

Hostia mali v úvode tretej časti výhodu presilovky, Garnetta však výraznejšie nezamestnali. Ich snaha aj v ďalších minútach narážala na ťažko preniknuteľný domáci val. V 49. minúte Kopřiva v pokľaku kryl pokus Popova, na druhej strane Hudáček nemal dostatok času, aby zasunul puk do odkrytej domácej bránky. Slovanisti v zúfalej snahe zasypali Garnetta spŕškou striel z diaľky, no spoľahlivý brankár Traktora odolával. Až v 58. minúte vykresal iskierku nádeje Radivojevič, ktorý po kombinácii so Škoulom znížil v oslabení na 1:2. Viac však už domáci hosťom nedovolili, Slovanu k vyrovnaniu nepomohla ani záverečná power play bez brankára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies