Hnutie Taliban poprelo účasť na útokoch v Kábule, pri ktorom zahynulo 160 nevinných ľudí

NETKY.SK • 12 Jún 2017, 09:27 • 2 min
Hnutie Taliban poprelo účasť na útokoch v Kábule, pri ktorom zahynulo 160 nevinných ľudí

KÁBUL - Zástupca vodcu afganského hnutia Taliban poprel účasť na nedávnych útokoch v Kábule i na západe krajiny, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Sirádžuddín Hakkání, ktorý je šéfom Hakkáního siete, v audionahrávke zároveň odsúdil všetky tieto útoky. Zdôraznil, že Taliban neplánuje útoky voči civilistom.

 

Až 160 mŕtvych a 460 zranených si vyžiadal bombový útok, ku ktorému došlo 31. mája v metropole Kábul, kde sa v aute naloženom výbušninami odpálil samovražedný atentátnik. Ako informoval nemecký spravodajský magazín Focus, cieľom útoku mala byť nemecká ambasáda.

 

Ďalších 20 obetí na životoch si vyžiadali tri bombové útoky, ku ktorým došlo v Kábule 3. júna počas pohrebu demonštranta zastreleného políciou.

 

Sedem mŕtvych a 15 zranených je zase bilancia bombového útoku, ktorý sa stal 6. júna pri mešite v meste Herát na západe Afganistanu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies