Ferrari si poistilo mladého Francúza na niekoľko rokov

NETKY.SK • 23 December 2019, 16:53 • 2 min
Ferrari si poistilo mladého Francúza na niekoľko rokov

Minulý rok to bolo ešte všetko inak. Mladý monacký pretekár Charles Leclerc odjazdil v F1 len svoju druhú sezónu, no jeho popularita a najmä výkonnosť stúpajú raketovým tempom.

slovakia

left justify in out

Predĺženie zmluvy

Monačan Charles Leclerc bude až do roku 2024 jazdiť vo farbách Ferrari v prestížnom motoristickom seriáli Formula 1. Pôvodná dohoda medzi rodákom z Monte Carla a talianskou stajňou platila do konca sezóny 2021, tesne pred Vianocami sa obe strany dohodli na predĺžení spolupráce o ďalšie tri roky. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Year 1 with @scuderiaferrari finished 🇮🇹

Príspevok, ktorý zdieľa CHARLES LECLERC (@charles_leclerc),

 

Začiatky v F1
Leclerc prišiel do jazdeckej akadémie Ferrari ešte v roku 2016 a dve sezóny plnil úlohu testovacieho pilota. Premiéru v F1 zažil až vlani vo farbách tímu Alfa Romeo Sauber. Po vydarenom debute v "kráľovnej motoršportu" zamieril po kontroverznej výmene s Kimim Räikkönenom do Ferrari. Mnohí to brali ako veľmi riskantný ťah, ktorý sa talianskej stajni vôbec nemusel vydariť. Opak bol však pravdou.

 

img

 

Sezóna 2019 z pohľadu Monačana

V tohtoročnej sezóne obsadil Leclerc v hodnotení jednotlivcov štvrté miesto za šampiónom Lewisom Hamiltonom, Valtterim Bottasom (obaja Mercedes) a Maxom Verstappenom jazdiacom na Red Bulle. V 21 veľkých cenách nazbieral 264 bodov, desaťkrát stál na pódiu a dvakrát sa tešil z víťazstva (Belgicko, Taliansko). Bol jednoznačne lepší ako jeho kolega, štvornásobný majster sveta Sebastian Vettel, ktorý sa z prvenstva tešil "len" po VC Singapuru na okruhu Marina Bay. 

 

 

Vyjadrenie Lecleca 
"Som veľmi rád, že zostávam vo Ferrari. Minulá sezóna bola pre mňa ako zo sna, pretože som ju mohol stráviť v najslávnejšom tíme F1. Nemôžem sa dočkať toho, že budem naďalej prehlbovať môj vzťah s celým tímom," uviedol 22-ročný Leclerc pre portál formula1.ferrari.com.

 

img

 

Spojenie Ferarri a Hamilton nie je nemožné

Ferrari vždy patrilo vo svete F1 medzi elitu, no najmä stajňu, ktorá vyhrávala takmer všetko. Nováčik v tíme Ferrari úplne zatienil pomyslenú jednotku Vettela. Ferrari chce opäť patriť tam, kde ju chcú vidieť aj jej najvernejší fanúšikovia.

 

img

 

V paddocku F1 sa preto už pošuškáva, že o pár rokov by mohol do červeného monopostu zasadnúť nikto iný ako 6-násobný majster sveta Lewis Hamilton. Výmena by mala nastať práve na mieste Sebastiana Vettela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies