Hlina sa ospravedlnil všetkým, len nie Martvoňovi

NETKY.SK • 12 September 2013, 15:54 • 2 min
Hlina sa ospravedlnil všetkým, len nie Martvoňovi

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec Alojz Hlina sa dnes ospravedlnil všetkým poslancom národnej rady za svoj minulotýždňový fyzický útok na poslanca za Smer-SD Antona Martvoňa.

slovakia

left justify in out

Jediný poslanec, ktorému sa Hlina neospravedlnil, bol samotný Martvoň, ktorému sa Hlina neospravedlní ani v budúcnosti. Hlina zároveň vyzval Martvoňa, aby na neho podal trestné oznámenie.

"Nedovolím si povedať, že Martvoň spáchal trestný čin ohovárania. Ja vyjadrujem presvedčenie, podozrenie, že ho páchal, ale to potvrdzuje niekto iný. V ten moment som to presvedčenie mal. A konal som ako hrdý občan, keď vidí protiprávne konanie, aj keď je to verejný činiteľ, tak koná tak, aby ho odvrátil," vysvetlil Hlina. Ak z kauzy Smer-SD spraví precedens, nastaví u verejnosti mechanizmus strachu. 

"To, že je niekto neschopný riadiť schôdzu, tak čo, to tu budú chodiť chlapci s hrubými krkmi, ktorí strážili centrálu Smeru-SD? Toto je ten typ demokracie, za to, že sú neschopní, že to nevedia?" pýtal sa Hlina. Nezaradený poslanec zdôraznil, že Martvoň ho urážal. "Ja vám poviem aj v sále, aj mimo sály, že je to úbožiak, ktorý pokoruje ženy v McDonalde," dodal na adresu Martvoňa Hlina. 

Hlina fyzicky napadol Martvoňa v rokovacej sále minulú stredu pri prerokúvaní novely zákona o súdnych exekútoroch. Martvoň vtedy vo faktickej poznámke hovoril o tom, že Hlina kritizuje exekútorov, ktorí chcú očistiť a zlepšiť fungovanie svojho stavu a pritom sám zbohatol na predávaní alkoholu mladistvým. Hlina predtým opakovane Martvoňa označil za úbožiaka a vyčítal mu, že z jeho počítača na právnickej fakulte odchádzali ohováračské maily na úradníčku, ktorá si dovolila upozorniť na nekalé praktiky a keď ju za to vyhodili z práce, išla robiť do McDonaldu. Hlina Martvoňovi túto záležitosť v pléne pripomína opakovane, Martvoň už na neho v tejto veci podal aj trestné oznámenie. Teraz Martvoň pripravuje trestné oznámenie na Hlinu za trestný čin výtržníctva a napadnutia verejného činiteľa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies