Hlina má opäť dostatok podpisov na mimoriadnu schôdzu NR SR

NETKY.SK • 10 December 2013, 12:53 • 2 min
Hlina má opäť dostatok podpisov na mimoriadnu schôdzu NR SR

BRATISLAVA – Nezaradený poslanec NR SR Alojz Hlina má dostatok podpisov na zvolanie mimoriadnej schôdze o aktuálnej situácii v oblasti pôsobenia nebankových spoločností a enormnom náraste exekučných konaní.

slovakia

left justify in out

Návrh na jej zvolanie podá dnes. Zároveň zvažuje podať podnet proti predsedovi NR SR Pavlovi Paškovi na parlamentný mandátový a imunitný výbor za to, že si podľa Hlinu pomohol obštrukciou a mimoriadnu schôdzu nezvolal už pri prvom návrhu, ktorý predložil 4. decembra. Ako povedal Hlina dnes pre agentúru SITA, podpisov mal dostatok aj prvýkrát, preto si Paška pokojne mohol obštrukciu odpustiť. „Oceňujem prístup Ľudovej platformy, zber podpisov ide ľahko. Nie je najmenší problém. Podpisy dnes odovzdáme. Dúfam, že dôvod na nezvolanie schôdze teraz nebude globálne otepľovanie alebo iná absurdita, ktorú by si predseda NR SR vymyslel,“ vyhlásil Hlina.

Konanie Pašku by však podľa Hlinu poslanci nemali nechať tak. Upozornil, že treba zabrániť porušovaniu povinností. Zváži preto podanie na Mandátový a imunitný výbor NR SR. „Predseda parlamentu je silná pozícia, ale nie je to kráľ Slnko. Keď si myslí, že je kráľ Slnko, alebo osvietený panovník, pozerá zlé filmy. Musí rešpektovať zákon,“ vyhlásil Hlina. 

Predseda parlamentu Pavol Paška pre údajne chýbajúci Procházkov podpis rozhodol, že mimoriadnu schôdzu NR SR nezvolá. Na zvolanie mimoriadnej schôdze je potrebných 30 poslaneckých podpisov, bez Procházku ich bolo 29. Procházka však vysvetlil, že sa podpisoval ako prvý a napísal vlastnou rukou a vlastným perom čitateľne svoje meno. Všetci ďalší poslanci pod ním napísali svoje meno tlačeným písmom, ale vedľa priložili podpis, čo môže evokovať dojem, že Procházka sa nepodpísal. Ak Hlina návrh odovzdá dnes, schôdza sa musí konať do siedmich dní. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies