Hlina chce divadelne stvárniť Gorilu, bude ju režírovať

NETKY.SK • 14 Marec 2013, 16:13 • 2 min
Hlina chce divadelne stvárniť Gorilu, bude ju režírovať

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec NR SR Alojz Hlina pripravuje dramatické stvárnenie spisu Gorila vo forme hraného predstavenia. Premiéra hry, ktorú bude režírovať on sám, bude v kinosále Národnej rady SR na májovej schôdzi. Následne chce s predstavením vyraziť medzi občanov.

slovakia

left justify in out

"Spravíme aj zbierku tak, aby vstup pre divákov mohol byť voľný. Verím, že nájdeme niekoľkých, ktorí pomôžu, aby tento dôležitý projekt vznikol," vysvetlil. Práve od peňazí závisí podľa neho aj obsadenie jednotlivých postáv. "Boli úvahy, že by to mohli byť aj poslanci. My môžeme alternovať, ak niekto z kolegov poslancov by trval na tom, že chce alternovať, tak sa to dá riešiť. Ja hrať nebudem," oznámil novinárom.

Na margo žánru hry Hlina uviedol, že pôjde o plastické stvárnenie spisu Gorila. "Ja musím byť aj opatrný, lebo toto je krajina, v ktorej vám zakážu vydať knihu, ktorá ešte ani nevznikla. Aby sa nestalo to, že niekto zakáže urobiť predstavenie, ktoré len avizujeme. Z formálneho hľadiska to teda bude 3D prepis spisu Gorila," konštatoval.

Na scéne bude naznačený dotknutý byt, odpočúvania za múrom či sprcha. "Ide o to, aby to bolo autentické ako v spise," avizoval. Na otázku, či v hre bude aj postava premiéra Roberta Fica (Smer-SD), ktorý nechce stále povedať, či v konšpiračnom byte bol alebo nie, Hlina odvetil, že to bude 3D prepis spisu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies