Hlavu šéfa VšZP Foraia žiadajú už aj liberáli, nezdajú sa im zmluvy s firmami

NETKY.SK • 21 September 2015, 15:50 • 2 min
Hlavu šéfa VšZP Foraia žiadajú už aj liberáli, nezdajú sa im zmluvy s firmami

BRATISLAVA - Po odchode šéfa štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) Marcela Foraia volajú už aj liberáli. Tým sa nepozdáva obhajoba zmlúv poisťovne s firmami, v ktorých pôsobí jeho teta. Ministra zdravotníctva Viliama Čisláka (nominant Smer-SD) preto žiadajú o jeho odvolanie.

slovakia

left justify in out

"Sme presvedčení, že celá zmluvná základňa medzi štátnou poisťovňou a súkromnými firmami, v ktorých pôsobí 77-ročná teta M. Foraia, vykazuje znaky klientelizmu so závažnými podozreniami z nehospodárnosti," uvádzajú predstavitelia strany SaS.

 

Ministerstvo zdravotníctva podľa svojho hovorcu Petra Bublu situáciu sleduje. "V uvedenej veci čakáme aj na záver Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií, ktorému prináleží rozhodnutie o prípadnom konflikte záujmov," reagoval. Nezaradený poslanec a podpredseda Siete Miroslav Beblavý v piatok (18.9.) podal na Foraia podnet na parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií.

 

Dôvodom sú zmluvy za milióny eur, ktoré mala najväčšia poisťovňa počas jeho pôsobenia uzavrieť s jeho tetou Annou Sučkovou. Forai tvrdí, že zmluvy sa podpisovali ešte pred jeho príchodom, on mal podpisovať iba štandardné dodatky. Avizoval, že pokiaľ Beblavý svoje obvinenia nepodloží dôkazmi, podá na neho trestné oznámenie pre ohováranie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies