Hlavný podozrivý sa mal priznať ku piatkovému útoku v Paríži

NETKY.SK • 26 September 2020, 17:14 • 2 min
Hlavný podozrivý sa mal priznať ku piatkovému útoku v Paríži

Útok mal byť reakciou na nedávne opätovné uverejnenie karikatúr proroka Mohameda v Chalie Hebdo.

slovakia

left justify in out

Paríž – K útoku sekáčom na mäso v blízkosti niekdajšej redakcie satirického periodika Charlie Hebdo sa priznal hlavný podozrivý. Správu o tom priniesla v sobotu agentúra AFP, ktorá sa odvolala na zdroje blízke vyšetrovaniu.  

 

Muž tvrdí, že pochádza z Pakistanu a má 18 rokov, "preberá zodpovednosť za svoj čin", povedal jeden zo zdrojov. Dodáva, že podozrivý priznal, že útok bol "v súvislosti s opätovným zverejnením karikatúr" v Charlie Hebdo. Mladý muž pobodal v piatok pred bývalou redakciou týždenníka muža a ženu, ktorí pracujú pre Premieres Lignes. Spoločnosť produkuje dokumentárne filmy. Ich životy nie sú v ohrození.

 

 

Útočníka polícia zadržala v piatok večer nie ďaleko od miesta, kde došlo k útoku. Okrem neho je zadržaných aj ďalších sedem ľudí, piatich z nich chytili v piatok večer v dome hlavného podozrivého v meste Pantin neďaleko metropoly Francúzska. Podľa ministra vnútra Géralda Darmanina ide "evidentne ide o islamistický teroristický čin".

 

V Paríži v piatok prebiehal súdny proces so 14 osobami obvinenými zo spoluúčasti na útoku na redakciu Charlie Hebdo v januári 2015 a židovskú predajňu potravín. Vtedy zomrelo 12 ľudí. Satirické periodikum už sídli na utajenej adrese.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies