Vo Viedni si milovníci vianočnej atmosféry prídu na svoje! Radnica povolila tohtoročné trhy

NETKY.SK • 15 Október 2020, 15:08 • 2 min
Vo Viedni si milovníci vianočnej atmosféry prídu na svoje! Radnica povolila tohtoročné trhy

VIEDEŇ - Vianočné trhy vo Viedni sa aj napriek pandémii uskutočnia. Predávajúci však budú musieť dodržiavať prísne hygienické opatrenia.

slovakia

left justify in out

Tohtoročné vianočné trhy v metropole Viedeň sa budú môcť zorganizovať, avšak za prísnych hygienických opatrení. Rozhodol o tom príslušný mestský úrad. Návštevníci, ako aj predávajúci budú musieť povinne nosiť rúška.

 

Rúška budú povinné

Tie sú podľa lekára Hansa-Petra Huttera, ktorý preventívne opatrenia vypracoval, najdôležitejším opatrením. Je potrebné ich nosiť "všade tam, kde sa ľudia pohybujú a nekonzumujú". Rúška si ľudia môžu dať dole, keď budú sedieť pri stoloch a konzumovať, povedal Hutter v relácii ORF Wien heute.

 

img

 

Pred radnicou sprevádzkujú aj klzisko

V závislosti od veľkosti a umiestnenia vianočného trhu budú platiť rozličné opatrenia na zabezpečenie ochrany zdravia. Hutter tiež nevylúčil, že dôjde k obmedzeniu počtu návštevníkov, aby sa zaistil prehľad o tom, koľko ľudí sa na trhu nachádza.

 

img

 

Prípravy súvisiace so stavaním jednotlivých stánkov na viedenské vianočné trhy sa začnú už 27. októbra. Rakúska metropola nezrušila ani plány postaviť pred mestskou radnicou tradičné klzisko, ktoré má byť v prevádzke rovnako ako po minulé roky od 20. januára do 28. februára.

 

Súvisiaci článok: Žiadna vôňa pečenej klobásy či punču, bratislavský magistrát zrušil tohtoročné vianočné trhy

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies