Hlavný aktér vraždy dozorcov Polgári sa môže dostať na slobodu v roku 2018

NETKY.SK • 23 November 2016, 14:34 • 2 min
Hlavný aktér vraždy dozorcov Polgári sa môže dostať na slobodu v roku 2018

BRATISLAVA - Hlavný aktér krvavej masakry piatich dozorcov vo väzení v Leopoldove Tibor Polgári sa môže dostať na slobodu už v roku 2018.

slovakia

left justify in out

Od masakry dnes uplynulo 25 rokov. Polgári môže o dva roky požiadať o podmienečné prepustenie. Napriek tomu, že bol odsúdený na doživotie, tak môže požiadať po 25 rokoch strávených za mrežami o prepustenie. Umožňujú mu to slovenské zákony. Odsúdený bol Krajským súdom v Bratislave v roku 1993 a následne Najvyšším súdom SR spoločne so svojimi šiestimi komplicmi v roku 1994.

 

Polgári je však vo väzení od roku 1984, keď bol najprv odsúdený na deväťročný trest za vydieranie, a potom za spomínanú masakru v roku 1993 na doživotie. Je väzňom, ktorý je na Slovensku najdlhšie nepretržite vo väzení.

 

O jeho prípadnom podmienečnom prepustení by rozhodoval súd v obvode, kde vykonáva trest odňatia slobody, a to by bol v tomto prípade Okresný súd v Trenčíne. Polgári je aktuálne vo väzení s maximálnym stupňom stráženia v Ilave.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies