Hlavné strany v Španielsku utrpeli významné straty v eurovoľbách

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 08:58 • 2 min
Hlavné strany v Španielsku utrpeli významné straty v eurovoľbách

MADRID - Hlavné španielske politické strany utrpeli významné straty vo víkendových voľbách do Európskeho parlamentu, píše dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s predchádzajúcimi voľbami z roku 2009 získala tentoraz, podľa priebežných výsledkov, vládna Ľudová strana (PP) o 17 percent menej hlasov - 26 percent na 16 mandátov.

 

Opozičná Španielska socialistická robotnícka strana (PSOE) získala 23 percent hlasov na 14 mandátov, v porovnaní s rokom 2009 však získala o 16 percent menej.

 

Prieskumy naznačovali, že ľavicové a regionálne strany získajú viac. Zjednotená ľavica (IU) strojnásobila počet mandátov na šesť, čím skončila celkovo tretia. Ľavicová strana Podemos pošle do Luxemburgu piatich zástupcov.

 

Volebná účasť dosiahla 45,6 percenta - o niečo viac než v roku 2009, keď prišlo k urnám 44,9 percenta voličov, dodala DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies