Hlasovanie v rámci Radio_Head Awards sa začne 18. januára

NETKY.SK • 11 Január 2016, 12:44 • 2 min
Hlasovanie v rámci Radio_Head Awards sa začne 18. januára

BRATISLAVA - Organizátori ôsmeho ročníka hudobných Radio_Head Awards spustia v pondelok 18. januára prvé kolo hlasovania, ktoré potrvá do 14. februára.

slovakia

left justify in out

Ľudia tak budú môcť na webstránke www.radiohlavy.sk vyberať svojich favoritov v kategóriách Album roka, Singel roka, Nováčik roka a Debut roka.
V tomto ročníku prejdú Radio_Head Awards viacerými zmenami, pričom najvýraznejšou je spôsob hlasovania v žánrových kategóriách Hard and Heavy, World Music/Folk, Hip Hop/Rap/R'n'B, Elektronická hudba, Jazzová a Klasická hudba. O víťazoch v týchto kategóriách už nebudú rozhodovať poslucháči a poslucháčky, ale odborné poroty jednotlivých žánrov.


Porota do roku 2014 rozhodovala iba o nomináciách, v druhom kole hlasovali fanúšikovia. Súčasťou rozhodovania odborných porôt však bude nielen hlasovanie, ale aj spoločná diskusia k nominovaným nahrávkam. Ako uviedla jedna z organizátoriek podujatia Veronika Svorenčíková, predošlé ročníky Radio_Head Awards ukázali, že výber víťazov v hlasovaní fanúšikov a fanúšičiek je predovšetkým o popularite v daných okrajových žánroch. "Radio_Head Awards sa snažia rozširovať obzory a chcú byť hudobnými cenami aj o hudbe, nielen o popularite. Veríme, že sa nám podarí objaviť zaujímavú hudbu a rozprúdiť diskusiu o domácej scéne," dodala.


Udeľovanie Radio_Head Awards, ktoré po prvý raz rozdali 6. februára 2009, sa uskutoční 13. marca v bratislavskej Starej tržnici.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies