Estónsky šéf rezortu vnútra rezignoval po týchto slovách o Bidenovi

NETKY.SK • 9 November 2020, 14:40 • 2 min
Estónsky šéf rezortu vnútra rezignoval po týchto slovách o Bidenovi

Pre tlak, ktorý na ministra vnútra spustili médiá, sa rozhodol odísť. Necíti však, že uškodil Estónsku.

slovakia

left justify in out

Estónsky minister vnútra Mart Helme v pondelok zložil funkciu. Urobil tak len deň po vyhláseniach na demokratického kandidáta na prezidenta Joe Bidena. Myslí si, že spolu so synom sú skorumpovaní, no nepridal o tom žiadne dôkazy.

 

 

"Včera v noci som sa rozhodol rezignovať pri pohľade na ohováranie a klamstvá produkované estónskymi médiami," povedal Helme s tým, že cíti veľkú únavu a sklamanie. "Neurobil som nič, čo by ohrozilo bezpečnosť Estónska, ani som nepovedal nič, čo už neodznelo v amerických slobodných médiách," prezradil člen Estónskej konzervatívnej ľudovej strany (EKRE) pre TV ERR.

Estónsky premiér Jüri Ratas v nedeľu požiadal, aby Helme tieto slová nerozširoval, keďže to škodí aj vzájomným vzťahom Estónska s USA. Ratas je presvedčený, že americké voľby boli "spravodlivé, slobodné a transparentné".

 

Niektoré médiá už označujú Joe Bidena za víťaza. No úradujúci americký prezident Donald Trump vyhlásil, že sa obráti na Najvyšší súd. Jeho Republikánska strana v súvislosti s voľbami prezidenta už urobila určité kroky, napr. požiadala súd o možnosť byť bližšie prítomná pri spočítavaní hlasov v kľúčovom štáte Pensylvánia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies