Hizballáh chce útočiť proti islamistom v Sýrii

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 11:55 • 2 min
Hizballáh chce útočiť proti islamistom v Sýrii

BEJRÚT - Líder libanonského Hizballáhu v utorok oznámil, že jeho militantná skupina bude útočiť v sýrskom hornatom regióne pri hraniciach s Libanonom na tamojších militantov napojených na al-Kájdu.

slovakia

left justify in out

Miestne médiá a sýrska opozícia špekulovali, že takáto akcia by mohla začať už v priebehu najbližších dní v oblasti Kalamún. Zrážky medzi bojovníkmi Hizballáhu a sýrskymi povstalcami z Frontu an-Núsra, odnože al-Kájdy, sa odohrali v inej hraničnej zóne už aj v utorok. Útok "sa oznámi sám, keď k nemu dôjde," uviedol líder Hizballáhu Hassan Nasralláh v televíznom prejave. Uskutoční sa v Kalamúne, avšak cieľ, presné miesto ani možné rozšírenie operácie Nasralláh prezradiť nechcel.


Libanonskí predstavitelia varovali Hizballáh pred cezhraničným útokom, ktorý by podľa nich Libanon zatiahol ešte hlbšie do sýrskeho konfliktu. Šiitské militantné hnutie už do Sýrie poslalo stovky svojich členov, aby tam bojovali po boku sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada. V sýrskych bojoch prišli o desiatky ich bojovníkov vrátane niekoľkých veliteľov. Front an-Núsra, ktorý vedie ofenzívu na severozápade Sýrie a nedávno obsadil provinčné hlavné mesto Idlib, zatiaľ na oznámenie Hizballáhu nereagoval.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies