Fury opäť dominoval, o slovo sa hlási šampión UFC

NETKY.SK • 24 Apríl 2022, 14:43 • 2 min
Fury opäť dominoval, o slovo sa hlási šampión UFC

LONDÝN – Boxer Tyson Fury opäť potvrdil svoje kvality. Šampión v ťažkej váhe pokoril na vypredanom štadióne vo Wembley (94 tisíc divákov) vyzývateľa Dilliana Whytea a nechal sa počuť, že končí so svojou kariérou. Venovať sa chce exhibíciám so známymi bojovníkmi.

slovakia

left justify in out

„Gypsy King“ sa do rodného Anglicka vrátil boxovať po štyroch rokoch a prvé dve kolá duelu s Whyteom sa niesli v opatrnom duchu. Boli sme tak svedkami ľahkého oťukávania, pričom v 3. kole sa obaja boxeri začínali dostávať do tempa. Kontrolu nad zápasom postupne preberal Fury a v 6. kole vyslal na bradu súpera pekný zdvihák, po ktorom Whyte spadol na zem. Vyzývateľ sa síce dokázal postaviť, nebol však schopný pokračovať v zápase a rozhodca radšej zápas ukončil.

 

 

V ringu sa vzápätí nečakane objavil aktuálny šampión UFC v ťažkej váhe Francis Ngannou a fanúšikovia doslova lapali po dychu. „Som šampión v ťažkej váhe v boxe, on je šampiónom ťažkej váhy v UFC. Je v skvelej forme, pozrite sa na jeho svaly,“ povedal Fury na adresu bojovníka, ktorému 1. januára 2023 vyprší v UFC zmluva a ostane na voľnej nohe.

 

 

Ngannou sa následne nechal počuť, že duel by sme mohli vidieť na začiatku budúceho roka a jeho vysnívaným dejiskom je Afrika, keďže pochádza z Kamerunu. Podľa komentátora Bernarda Osunu zo stanice ESPN pôjde o hybridný súboj v ringu s rôznymi pravidlami a rukavicami na MMA. Ak sa duel uskutoční, pôjde o jeden z najväčších zápasov v histórii bojových športov. Neporazený Fury sa môže pochváliť bilanciou 32-0-1 (23 KO), zatiaľ čo Ngannou vyhral päť z posledných šiestich UFC zápasov buď na KO alebo TKO.

 

 

V súvislosti s Furym sa hovorí aj o zápase s wrestlerom Drewom McIntyreom na septembrovej platenej akcii organizácie WWE na štadióne v Cardiffe. Fury si v minulosti zmeral v ringu sily s obrom Braunom Strowmanom a viackrát sa vyjadril, že by chcel s WWE spolupracovať na pravidelnejšej báze, všetky plány však dočasne stopla pandémia koronavírusu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies