Obsadenosť vlakov počas Veľkej noci stúpa každým dňom

NETKY.SK • 3 Apríl 2023, 16:30 • 2 min
Obsadenosť vlakov počas Veľkej noci stúpa každým dňom

BRATISLAVA - Obsadenosť vlakov počas Veľkej noci stúpa každým dňom. K pondelku je priemer obsadenosti najvyťaženejších vlakov približne 79 %. Informoval o tom riaditeľ odboru komunikácie a hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.

slovakia

left justify in out

"Cestujúci môžu počas sviatkov využívať o 18 vlakov viac," uviedol Kováč. Najobsadenejšie sú už tradične expresné vlaky Ex 6xx a InterCity (IC) z Bratislavy do Košíc, ale aj medzištátne rýchliky z Košíc do ukrajinského mesta Mukačevo. ZSSK opisuje IC ako jej najrýchlejšie vlaky s rozšírenými službami v každej triede. Priebežne sa plnia aj spoje z Košíc do Bratislavy, ktoré posilňujú dopravu budúci pondelok a utorok (10. a 11. 4.)

 

Na Zelený štvrtok vypraví národný dopravca štyri vlaky po dva expresy a dva rýchliky a počas Veľkého piatka to bude päť rýchlikov. Na Veľkonočný pondelok, kedy sa očakáva najväčší záujem o prepravu, vypraví sedem vlakov, z toho tri expresy a štyri rýchliky. Už tradične ide o posilnenie spojenia medzi hlavným mestom a východným aj stredným Slovenskom, uzavrel Kováč. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies