Hiddink sa dohodol na odchode z Turecka, bude vraj opäť koučom Chelsea

NETKY.SK • 7 Jún 2011, 09:37 • 2 min
Hiddink sa dohodol na odchode z Turecka, bude vraj opäť koučom Chelsea

Hiddink sa dohodol na odchode z Turecka, bude vraj opäť koučom Chelsea

slovakia

left justify in out

img

Guus Hiddink sa takmer s určitosťou stane v lete opäť trénerom anglického futbalového klubu Chelsea Londýn. Súčasný kouč tureckej reprezentácie sa už údajne dohodol na predčasne ukončenej spolupráci s Tureckou futbalovou federáciou (TFF). Informáciu priniesol britský mediálny gigant BBC.
      Šesťdesiatštyriročný holandský odborník bol trénerom Chelsea v roku 2009, keď ju doviedol k triumfu v Anglickom pohári FA. Napriek nepresvedčivým výkonom však Turecko aj vďaka piatkovej remíze v Belgicku (1:1) stále bojuje o miestenku v baráži o EURO 2012. Lenže podľa ostrovných médií je Hiddink nešťastný aj z toho, že súčasný prezident TFF Mahmut Ozgener, ktorý ho doviedol k tureckej reprezentácii, zrejme 28. júna nevyhrá prezidentské voľby.
      Hiddink má zmluvu s TFF do konca EURO 2012 na 3,7 milióna eur, v prípade prepustenia tak bude musieť Chelsea zaplatiť sumu okolo 4 miliónov eur. Skúsený futbalový svetobežník už bol v minulosti trénerom reprezentačných tímov Holandska, Kórejskej republiky, Austrálie a Ruska. S Chelsea vyhral Anglický pohár počas krátkej trojmesačnej anabázy na Stamford Bridge.  
      Hiddink má blízky vzťah s majiteľom londýnskeho klubu Romanom Abramovičom, ktorý ho doviedol aj k ruskej zbornej a často ho využíva na futbalové konzultácie. Najbližší zápas v kvalifikácii EURO 2012 odohrá Turecko 2. septembra proti Kazachstanu, ale Hiddink odmietol povedať, či povedie turecký tím aj v ďalšom súboji A-skupiny.  
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies