Heynckes odbil aj Beckenbauera, Guardiolovu radu nepotrebuje

NETKY.SK • 16 Apríl 2013, 12:01 • 2 min
Heynckes odbil aj Beckenbauera, Guardiolovu radu nepotrebuje

MNÍCHOV - Tréner futbalistov Bayernu Mníchov Jupp Heynckes je nezlomný vo svojej profesionálnej hrdosti, pred semifinále Ligy majstrov s FC Barcelona odmietol pomoc od svojho nástupcu Pepa Guardiola, hoci ho k telefonátu nabádal aj samotný Franz Beckenbauer.

slovakia

left justify in out

Španiel Guardiola, ktorý prevezme po tejto sezóne žezlo od 67-ročného Nemca, priviedol Kataláncov k štrnástim trofejam v priebehu štyroch rokov.

"Nechápem, ako môže niečo také povedať bývalý hráč a tréner. Možno by som mal zavolať Johanovi Cruyffovi. Nakoniec, je to on, kto vynašiel systém, akým hrá Barcelona," krútil Heynckes hlavou nad Beckenbauerovým návrhom. 

Heynckesovi začali podsúvať možnosť konzultácie s Guardiolom bezprostredne po minulotýždňovom žrebe semifinálových dvojíc Ligy majstrov. "Rešpektujte mňa i moju prácu. Nikdy som nikoho neprosil o radu, nepotrebujem nikoho na analýzu súpera," odbil vtedy novinárov kouč Mníchovčanov. 

Prvý semifinálový duel je na programe 23. apríla v Nemecku, odveta 1. mája v Barcelone. Dvojica sa stretla naposledy vo vyraďovacej fáze kontinentálneho pohára číslo jeden pred štyrmi rokmi, vtedy si postup vybojovali "blaugranas" a následne vyhrali aj celú súťaž. Ku konfrontácií oboch tímov prišlo aj v skupinovej fáze v ročníku 1998/1999. 

Väčší nadhľad prejavil tréner Borussie Dortmund Jürgen Klopp, keď dostal otázku, či by bral zopár Guardiolových tipov, ako na Real Madrid. "Stavil by som svoj zadok, že riaditeľ Sammer volal Guardiolovi," vyhlásil Klopp. Prezidentovi Bayernu Karlovi-Heinzovi Rummeniggemu nebolo viac treba a podal si Kloppa aj jeho priznanie, že si dal transplantovať vlasy. "Možno by mal radšej dať do stávky vlasy, tie si môže dať znova transplantovať. So zadkom by to bolo ťažšie," reagoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies