Herečka Elizabeth Taylorovú v tichosti pochovali v Los Angeles

NETKY.SK • 25 Marec 2011, 08:22 • 2 min
Herečka Elizabeth Taylorovú v tichosti pochovali v Los Angeles

Herečka Elizabeth Taylorovú v tichosti pochovali v Los Angeles

slovakia

left justify in out

img

Americkú herečku Elizabeth Taylorovú pochovali vo štvrtok v tichosti na cintoríne Forest Lawn Memorial Park v Los Angeles v blízkosti jej priateľa, speváka Michaela Jacksona. Na pohrebe sa zúčastnili len členovia jej rodiny a blízki priatelia.
      Pohreb sa konal iba deň po tom, čo Taylorová, ocenená dvoma Oscarmi, známa desiatkami nezabudnuteľných filmových rolí, ale aj turbulentnými románikmi, zdravotnými problémami a priekopníckou úlohou pri zvyšovaní povedomia o AIDS, zomrela vo veku 79 rokov na zlyhanie srdca.
      Rýchly pohreb bol v súlade s princípom judaizmu, ku ktorému konvertovala roku 1959.
      Smútoční hostia dorazili na pohreb v piatich limuzínach. Miestna polícia uviedla, že sa na ňom zúčastnilo len okolo 35 ľudí. Fanúšikov ani novinárov policajti do areálu cintorína, nad ktorým krúžil vrtuľník, nepustili.
      Na cintoríne Forest Lawn Memorial Park je pochovaných mnoho známych osobností Hollywoodu, napríklad herci Clark Gable a Jean Harlowová, komik W.C. Fields, režisér a animátor Walt Disney, alebo spevák Nat King Cole.
      Verejná rozlúčka s Elizabeth Taylorová by sa mala uskutočniť ešte v priebehu štvrtka.
      "Moja matka bola mimoriadna žena, ktorá žila život  naplno, s veľkou vášňou, humorom a láskou," uviedol vo vyhlásení Taylorovej syn Michael Wilding.
      Spevák Elton John, jeden z dlhoročných priateľov herečky, v reakcii na jej smrť povedal: "Práve sme stratili velikána Hollywoodu. Ešte dôležitejšie je, že sme stratili neuveriteľnú ľudskú bytosť."
      Elizabeth Taylorová zanechala široko rozvetvenú rodinu, do ktorej patria aj jej dcéry Maria Burtonová-Carsonová a Liza Toddová-Tiveyová, synovia Christopher a Michael Wildingovci, ako aj desať vnúčat a štyria pravnuci.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies