Herečka Sharon Stoneová upozornila na znásilnenia na amerických univerzitách

NETKY.SK • 19 November 2016, 08:21 • 2 min
Herečka Sharon Stoneová upozornila na znásilnenia na amerických univerzitách

SAN FRANCISCO - Americká herečka a filmová producentka Sharon Stoneová upriamila v piatok pozornosť širokej verejnosti k sexuálnym útokom na pôde amerických univerzít. Vzdala emotívnu poctu študentke, ktorú vlani, keď bola v bezvedomí, sexuálne zneužil vtedajší študent Stanfordovej univerzity, nádejný plavec, považovaný za možného budúceho olympionika. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Stoneová vystúpila na kalifornskej Univerzite Santa Clara v rámci sympózia o sexuálnych napadnutiach na vysokoškolskej pôde. Hovorila 25 minút a keď čítala úryvky z listu obete znásilnenia, adresovaného útočníkovi Brockovi Turnerovi, utierala si slzy.

 

Potom označila list za "ohromne intenzívny" a povedala, že je nemožné ho čítať "bez toho, aby to poznačilo vaše srdce a dušu".

Znásilnená zverejnila svoj list, v ktorom emotívne opisuje celú udalosť, na sociálnej sieti. Vyburcovala tým kritikov Turnerovho trestu a vyvolala debatu o znásilneniach na univerzitnej pôde a trestnom systéme.

 

Turnera prepustili z väzenia, keď si odpykal polovicu zo svojho šesťmesačného trestu. Dvadsaťjedenročný športovec sa musí doživotne registrovať ako sexuálny delikvent a je v trojročnej podmienke.

 

Totožnosť jeho obeti nebola zverejnená, je označovaná pseudonymom Emily Doe.

 

"Existuje veľa takýchto Emily Doe, veľa žien, ktoré neboli počuť a my musíme zmeniť kultúru a zákony" týkajúce sa sexuálneho napadnutia, pokračovala Stoneová dodávajúc, že má pocit, že sa s prípadom "zle zaobchádzalo".

 

"Je to šokujúca situácia..., že niekto, ktokoľvek, môže (o sebe) povedať, že je páchateľ sexuálneho útoku a pokračovať vo svojom živote, ako keby sa nič nestalo," zdôraznila.

 

Herečka sa preslávila v roku 1992 v erotickom trileri Základný inštinkt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies