HC Lev - 21 č-s adeptov plus Švéd, v Poprade aj Lintner

NETKY.SK • 28 Júl 2010, 07:24 • 2 min
HC Lev - 21 č-s adeptov plus Švéd, v Poprade aj Lintner

HC Lev - 21 č-s adeptov plus Švéd, v Poprade aj Lintner

slovakia

left justify in out

img

Aj keď ešte nie je nič isté a kauzu pravdepodobnej účasti HC Lev v Kontinentálnej hokejovej lige definitívne rozriešia až o tri týždne, pôvodne hradeckokrálovská organizácia zapustila v Poprade korene. V utorok na tamojší zimný štadión prišiel aj kapitán slovenskej reprezentácie na uplynulých MS. Richard Lintner s jeho typickým širokým úsmevom utrúsil, že si prišiel pod Tatry zahrať golf...: "Je možné, že sa tu stretnem s nejakými ľuďmi, pokecáme, uvidíme, teraz k tomu ozaj nepoviem nič. Dnešný plán je - idem si s Peťom Bondrom zahrať golfíček, dúfam, že nám vydrží počasie."            
      Na oficiálne informácie i na rozhovory s protagonistami stále prakticky fiktívneho klubu je po odložení verdiktu Výkonného výboru SZĽH uvalené embargo. Reportéra TASR ani ostatné mediálne štáby nevpustili do haly, kde sa mal dopoludnia konať tréning. SBS-kári pritom dôrazne upozornili "prehrešok" niektorých médií, ktoré sa najmä v pondelok, teda deň pred oficiálne plánovaným brífingom, pokúsili o "špionáž" a priniesli určité informácie i "pirátske" fotoreportáže zo zákulisia tvorby tímu.
      "Chcel by som odkázať našim fanúšikom, že my chcem byť otvorení. Ale k momentálnej situácii nás donútili pondelňajšie udalosti a tak sme tréningy zatiaľ uzavreli. Tento kemp sme odštartovali takým malým stretnutím, celkovo sa tu zišlo viac ako dvadsať hráčov. My vydáme zoznam účastníkov, až sa dostavia zahraniční hráči, ktorý by mali zatraktívniť pôsobenie nášho klubu v KHL. Zatiaľ sú tu iba Česi a Slováci. Napriek udalostiam sa na našom odhodlaní nič nemení, ideme krok za krokom," konštatoval riaditeľ komunikácie HC Lev Zdeněk Šesták. Potvrdil, že kemp trénersky vedú Miloslav Hořava a Radim Rulík: "Či podpíšu kontrakty ako sezónni tréneri nášho klubu, to už je iná téma."  
      Vedenie KHL novému klubu potvrdilo, že už teraz môže podpisovať, resp. pripravovať hráčov do finálnej zmluvnej fázy. "Pravda, teraz ešte nemá pevný kontrakt nikto, lebo sme to akosi fyzicky nestihli," konštatoval Šesták a naznačil, že podpisovaním zmlúv sa postupne bude uvoľňovať aj režim voči médiám, vyzerá to, že od štvrtka by mohli byť k dispozícii prví protagonisti HC Lev.    
      Podvečer Zdeněk Šesták zverejnil mená všetkých 22 hokejistov, ktorí sa už zapojili do prípravy
      brankári - Ján Laco(SR)
      obrancovia - Radoslav Suchý, Dušan Děvečka, Matej Múčka (všetci SR), Josef Melichar, Jan Piskáček, Lukáš Poživil (všetci ČR)
      útočníci - Michal Hudec, Rudolf Huna, Róbert Petrovický, Jiří Bicek, Ivan Dornič, Samir Saliji (všetci SR), Miloslav Hořava ml., Libor Pivko, Jaroslav Kristek, Patrik Valčák, Ota Janecký, Jaroslav Bednář, Tomáš Rachůnek, Jakub Rumpel (všetci ČR), Emil Lundberg (Švéd.).    
      Tím HC Lev pre náročnú sezónu skladajú z dostupných voľných hráčov a tak je otázna "chémia" kolektívu, ktorý by mal konkurovať v prestížnej lige (najmä) ruským gigantom. Ale v žiadnom prípade nejde iba o skladačku, realizačný tím si hráčov bude postupne vyberať a je možné, že do kádra sa všetci adepti nedostanú. Momentálny prípravný základ a nádejné jadro tímu tvoria ostrieľaní domáci borci. Obranca Suchý je strieborný medailista z MS, s viacerými rokmi stabilného fungovania v NHL. V profilige veľa prebrázdil útočník Petrovický, ktorého zdobí aj zlato z MS a viacero kapitánskych akcií na čele s olympijskou. Bicek je víťaz Stanleyho pohára, reprezentoval na MS, Michal Hudec tiež a v extralige patril k hrdinom triumfálnej éry Slovana, čosi obdobné zažíval uplynulé dve sezóny Huna v Košiciach. Spoľahlivým a ceneným extraligovým "inventárom" bol dlhé roky Saliji. V Poprade je aj reprezentačný brankár Laco.  
      V utorok sa z prvej fázy tréningu pod Tatrami trúsila a na večernú jednotku chystala aj skupina českých hokejistov, ktorí sú momentálne oficiálne bez klubovej príslušnosti. Zvuk majú najmä mená Jaroslav Bednář, Libor Pivko, či Josef Melichar. V predchádzajúcich dňoch odzneli ako prípadné posily aj Petr Vampola, Pavel Brendl, Radek Duda, či Milan Kraft.
      Do Popradu však nepríde Levov posilniť Vladimír Mihálik, hoci meno slovenského reprezentačného obrancu figurovalo v špekuláciách médií. Jeho staronovým pôsobiskom, minimálne v septembrovom prípravnom kempe NHL bude Tampa Bay Lightning. V uplynulých dvoch sezónach hral prevažne v AHL na farme za Nortfolk Admirals. Atmosféru prestížnej zámorskej profiligy zažil vlani v štyroch zápasoch, predtým v jedenástich. "Samozrejme, že sa vynasnažím, aby bolo tentoraz štartov v prvom tíme čo najviac. A azda sa dočkám aj prvého gólu v NHL," konštatoval pre TASR Mihálik.
      Mihálik mal v júni v NHL štatút obmedzeného voľného hráča a keďže základnú ponuku Tampy na nový kontrakt mohol podať na arbitráž. Služobne by ešte nemal nárok, keďže podľa regúl tak môže urobiť iba hráč s aspoň 4-ročným zmluvným pomerom. Lenže tým, ktorí prvý kontrakt v NHL podpísali po 20. roku života, sa táto lehota skracuje. A to je prípad slovenského reprezentanta, ktorý pár mesiacov po dovŕšení tohto veku podpísal trojročný kontrakt a ten mu práve teraz na jar vypršal. Po dohode s Tampou bude mať opäť dvojcestnú zmluvu, podľa ktorej sa mu bude plat meniť alikvótne od dní strávených s prvým tímom a v nižšej súťaži.    

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies