Havaj zvýšil vekovú hranicu, od roku 2016 je povolené fajčiť až od 21 rokov

NETKY.SK • 1 Január 2016, 10:08 • 2 min
Havaj zvýšil vekovú hranicu, od roku 2016 je povolené fajčiť až od 21 rokov

HONOLULU - Havaj ako prvý spomedzi štátov USA zvýšil na 21 rokov vekovú hranicu, od ktorej je v krajine povolené fajčiť. Nový zákon, ktorý sa týka fajčenia tradičných aj elektronických cigariet, vstupuje do platnosti od nového roka, informovala vo štvrtok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Havajskí zdravotníci dúfajú, že sa im týmto spôsobom podarí zabrániť mladým ľuďom vypestovať si nezdravú závislosť. Ročne si totiž podľa ich slov zapáli svoju prvú cigaretu jeden zo štyroch tamojších stredoškolákov.

 

Podporu tomuto opatreniu vyslovili aj zástupcovia viacerých havajských vojenských základní. Kritici zákona však vojakom odkázali, že ak sú mladí ľudia dostatočne starí na to, aby zahynuli pri bránení svojej vlasti, sú dosť starí aj na to, aby sa sami rozhodli ohľadom fajčenia.

 

Havajské úrady budú turistov aj tamojšiu verejnosť v prvých troch mesiacoch nového roka o predmetných opatreniach iba poúčať a namiesto pokút budú v tomto období udeľovať len slovné varovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies