Hasiči vo Francúzsku zasahujú proti rozsiahlemu lesnému požiaru

NETKY.SK • 25 Júl 2015, 16:07 • 2 min
Hasiči vo Francúzsku zasahujú proti rozsiahlemu lesnému požiaru

BORDEAUX - Hasiči na juhozápade Francúzska zápasia s rozsiahlym lesným požiarom, ktorý za necelých 24 hodín zničil píniový porast na ploche s rozlohou vyše 350 hektárov, informovala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov oblastnej prefektúry zasahuje proti plameňom západne od mesta Bordeaux približne 300 hasičov, ktorí využívajú šesť požiarnych vozidiel. Francúzske ministerstvo vnútra uviedlo, že v okolí preventívne evakuovali 120 obytných domov, oheň však zatiaľ nezasiahol žiadnu budovu.

 

Prefekt Pierre Dartout dnes na poludnie vyhlásil, že situácia je stabilizovaná, hoci požiar stále pokračuje. Pínie začali horieť v piatok a predpokladá sa, že uhasenie všetkých ohnísk potrvá niekoľko dní. Podľa DPA príčina vypuknutia požiaru zatiaľ nie je známa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies